Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šatan, Bondra aj Stümpel. Zlatí chlapci predviedli svoje futbalové umenie
Zdielať na

Šatan, Bondra aj Stümpel. Zlatí chlapci predviedli svoje futbalové umenie

LIPTOVSKÝ JÁN / Na Liptove bol v nedeľu najväčší výskyt majstrov sveta na meter štvorcový. Naši zlatí chlapci z Göteborgu vymenili korčule za kopačky a v Liptovskom Jáne predviedli svoje umenie s futbalovou loptou. Proti nim sa postavili najväčšie športové hviezdy Liptova, pod vedením našej úspešnej lyžiarky Petry Vlhovej.

Kto si myslel, že Petre Vlhovej to ide dobre iba v lyžiarkach, musel pri kúskoch, ktoré predvádzala na Liptove, otvárať ústa. "S chalanmi som vyrastala a asi sa na mňa takéto športy nalepili" povedala s úsmevom naša úspešná lyžiarka Petra Vlhová.

Petra je očividne talent a práve mladým talentom, najmä tým hokejovým, bola venovaná aj prehliadka športových hviezd. Mená ako Šatan, Bondra, Stümpel a mnohí ďalší totiž ešte stále pôsobia na deti ako magnet.

Zlatí chlapci

Aj keď chvíľami zostali v pomykove, kto je vlastne kto. Zámena dresov medzi Dávidom a Goliášom vyznela vtipne. "Ťažko si na to zvyká, mohol by vyrásť," srandoval dlhoročný hráč NHL Jozef Stümpel na adresu ďalšieho hokejistu Mareka Urama. Práve s ním si vymenil futbalový dres. Väčšina z týchto talentov počúva o zlatých chlapcoch z Gőteborgu už len od svojich rodičov. Napriek tomu, sú pre nich stále výnimoční.

"Je to pekné, že aj my hokejisti vieme navzájom takto pomáhať," neskrýval nadšenie bývalý hokejový reprezentant Peter Bondra. Liptov odjakživa patril k liahňam hokejových talentov a bol zásobárňou reprezentantov. Týmto spôsobom by preto úspešní reprezentanti chceli oprášiť staré časy, no s novými tvárami.

Motivácia pre deti

"Deti sú v dnešnej dobe iné a sú inak vychovávané. Preto treba nájsť cestu, napríklad aj na takejto peknej akcii ako dnes," povedal organizátor podujatia Martin Cibák, ktorý je aj hrdým držiteľom slávneho Stanleyho pohára.

"Deti treba pripraviť na šport, ísť nimi von, hrať sa s nimi," dodal Jozef Stümpel. O zisku Talent Cupu medzi zlatými chlapcami a liptovskými osobnosťami rozhodli až penalty. Podstatné však je, že niektoré deti sa možno práve na tejto akcii vydali na športovú dráhu. Pre deti sú najväčšie lákadlo práve vzory a na Liptove je ich neúrekom. Treba už len veriť, že niektoré z mladých talentov v budúcnosti týchto športovcov napodobnia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy