Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opozícia pokračuje v protestoch pred Bonaparte, pôjde aj do iných miest
Zdielať na

Opozícia pokračuje v protestoch pred Bonaparte, pôjde aj do iných miest

BRATISLAVA / Opozícia bude pokračovať v protestoch za odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Ako informovali zástupcovia Opozičnej rady rady, tvorenej stranami SaS a OĽaNO, pokračovať budú pravidelné pondelkové protesty pred bratislavským komplexom Bonaparte, ako aj protesty v iných častiach Slovenska.

V regiónoch plánuje opozícia organizovať zhromaždenia v Prešove, Trenčíne, Trnave, Poprade, Prievidzi, Banskej Bystrici a Martine.

Cítia podporu

Ako povedal líder OĽaNO Igor Matovič, napriek dovolenkovému obdobiu bola účasť na posledných dvoch protestoch pred Bonaparte stabilná, približne 1 500 až 1 700 ľudí. "Cítime podporu a záujem ľudí. Bol by hriech a ústup z bojiska, keby sme prestali," vyhlásil. Podľa Matoviča chce opozícia v rámci protestov obísť celé Slovensko, aby umožnili občanom vyjadriť svoju nespokojnosť.

Podľa predsedu liberálov Richarda Sulíka nebude už opozícia do septembra, keď je naplánovaná riadna schôdza parlamentu, podávať návrh na zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze.

"Budeme v politickom boji pokračovať na ulici," uviedol. Ako dodal, protesty má opozícia naplánované do 5. septembra, následne ich pokračovanie zváži podľa toho, ako sa bude vyvíjať situácia v parlamente.

Pozrite si reportáž Klaudie Suchomel Guzovej:

Zdielať na

Najčítanejšie správy