Študenti sa zavďačili rodičom. Pozvali ich na honosný obed do luxusného hotela
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
BRATISLAVA / Bratislavskí študenti dvoch hotelových škôl sa rozhodli ukončiť školský rok netradične. Do priestorov luxusného hotela pozvali svojich rodičov na ochutnávku jedál od špičkových kuchárov. Aj obsluha bola na najvyššej úrovni.
Žiaci hotelových škôl praxovali v kuchyni a v obsluhe, aby na konci roka svojim rodičom ukázali, čo všetko sa v priestoroch jedného z najluxusnejších hotelov na Slovensku naučili. Na príbuzných čakala trojchodová večera.
"Išli sme podľa sezóny, takže sme spravili na predjedlo paprikovú terinu, vo vnútri bude arabiata s kozím syrom. Ako hlavné jedlo sme pripravili kuraciu balantínku plnenú šampiňónmi a špenátom restovaným na cesnakovej tráve a cesnaku," prezradil zástupca šéfkuchára Jozef Hofer.
Forma vďaky
Na záver si pochutili na pene z troch druhov čokolády a jahodové chutney.
"Toto je taká forma vďaky za to, že oni aj nám pomohli, nielen, že sa naučili niečo v našich podmienkach a priestoroch, ale aj nám pomohli v servise pre našu náročnú klientelu," konštatoval riaditeľ ľudských zdrojov Grand Hotela River park Michal Bursík.
Veľké plány
Mnohí študenti sa aj vďaka tejto praxi rozhodli pracovať v najvyššej gastronómii.
"Baví ma to. Práca s ľuďmi a tiež učiť sa nové veci," priznala študentka Karolína Brondošová. "Chcem ísť do zahraničia alebo chcem pracovať na lodi," prezradil Bence Compál.
Úsmev čašníka
Počas praxe sa študenti naučili trpezlivosti, správnemu servisu a komunikácii so zákazníkmi. Nie všetko sa ale naučiť dá. "Aby mali to cítenie, aby to cítili, že chcú robiť, vymýšľať a tie chute rozoznávať," povedal Hofer.
"Najlepší čašník sa pozná podľa úsmevu," skonštatoval študent a koordinátor Lukáš Špilák.
Študenti sa zavďačili rodičom. Pozvali na ich na trojchodové menu do luxusného hotela, pozrite si reportáž: