Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Súťaž pre žiakov. Proti kriminalite a drogám bojovali deti vzdelávaním
Zdielať na

Súťaž pre žiakov. Proti kriminalite a drogám bojovali deti vzdelávaním

DIVÍN / Proti drogám a kriminalite bojujú netradičným spôsobom - športom, zábavou, vzdelávaním a súťažením. Členom občianskeho združenia v obci Divín sa na originálnu súťaž podarilo dotiahnuť desiatky žiakov z viacerých okresov.

Nielen vedomosti z rôznych oblastí, ale aj fyzické zdatnosti si v Divíne zmeralo až 200 detí z desiatich základných škôl.

"Ide o druhý ročník vzdelávaco-športovej súťaže Divínsky boyard, ktorý je zameraný nielen čisto na vzdelávanie v oblasti prevencie kriminality, ale je zameraná aj na športové aktivity," ozrejmuje organizátor Ján Sivok.

Deväť stanovíšť

Každé družstvo muselo prejsť deviatimi stanovišťami, kde museli odpovedať na otázky z oblasti základných ľudských práv, majetkovej kriminality či obchodovania s ľuďmi.

"Zamerali sme sa na rôzne ohrozenia z hľadiska prevencie kriminality, ktorá na nich v predpubertálnom a pubertálnom veku číha," dodáva Sivok.

Zážitky a adrenalín

Žiaci sa pripravili mimoriadne zodpovedne. Máloktorý zaváhal. Najviac si ale užívali adrenalínovú dráhu a iné športové aktivity, aj napriek tomu, že sa pri nich zapotili.

"Deťom to dáva rôzne zážitky, rôzne utuženie toho vzťahu k tomu vzdelávaniu. pretože nenachádzajú sa len v triedach, ale vlastne to vzdelávanie je spojené so súťažou, aktraktivitou," uzatvára organizátor.

Súťaž pre žiakov. Proti kriminalite a drogám bojovali deti vzdelávaním, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy