Skoro jasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
V Seredi horelo auto novinára. Vidí v tom zastrašovanie
Zdielať na

V Seredi horelo auto novinára. Vidí v tom zastrašovanie

SEREĎ / V Seredi niekto úmyselne podpálil auto redaktorovi a majiteľovi miestnych regionálnych novín. Stalo sa to za bieleho dňa na frekventovanej ceste.

Neznámy páchateľ auto zrejme polial horľavou látkou. Zapálil ho a z miesta utiekol. Okamžite volali hasičov zo Serede, ktorí boli na mieste do niekoľkých minút.

"Manželka počula výbuch a zbadala, že horí auto," povedal majiteľ auta Miloš Majko.

Benzín vo fľaši

SUV zhorelo do tla. Svedkovia videli ako muž uteká cez ulicu. Páchateľ do poslednej záhrady odhodil fľašu, v ktorej si pravdepodobne priniesol benzín. Potom nasadol do zeleného Passatu, v ktorom ho čakal komplic a odišiel.

Psovod zhorený vrak a jeho okolie skontroloval so špeciálne cvičeným psom na vyhľadávanie horľavín, ktorý niekoľko miest okolo auta označil.

Výstraha

Majitelia si myslia, že motívom môže byť zastrašovanie, pretože ako novinári sa venujú aj problematike samospráv, uzatváraniu nevýhodných zmlúv a presadzujú ich transparentnosť.

"Predpokladám, že ide o výstrahu, že niekomu prekáža, že médium poukazuje na veci otvorene, že presadzujeme transparentnú samosprávu a že nazývame veci pravými menami," povedal majiteľ auta.

Policajtom sa podarilo páchateľa vypátrať. "Krátko po udalosti polícia zadržala dve podozrivé osoby. Jeden muž bol zo zadržania prepustený a druhý 24-ročný bol obvinený z poškodzovania cudzej veci," informuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Škodu, ktorú páchateľ spôsobil, vyčíslili na 17 tisíc eur. Ak mu na súde vinu preukážu, do väzenia môže ísť na 6 mesiacov až 3 roky.

Na mieste bola redaktorka Veronika Hulíková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy