Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rozsiahly požiar v Liptovskom Mikuláši. Plamene pohltili kamión
Zdielať na

Rozsiahly požiar v Liptovskom Mikuláši. Plamene pohltili kamión

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V Liptovskom Mikuláši hasiči bojovali s rozsiahlym požiarom. Plamene úplne pohltili kamión odstavený vedľa hlavnej cesty na Ulici 1. mája. Keďže náves bol plne naložený látkami, požiar sa rýchlo šíril. Podľa hasičov išlo o dielo podpaľača.

Hasičov privolali k horiacemu kamiónu obyvatelia z neďalekej bytovky. Tí si všimli hustý dym stúpajúci z návesu.

"Boli tu také tri detonácie, jedna bola silnejšia. Valilo sa strašne veľa dymu dole ulicou a volal som najprv na požiarnu zbrojnicu, no už mi povedali, že tam idú, lebo im už hlásil niekto, že tu vybuchol kamión,"
hovorí obyvateľ mesta Rudolf.

Plamene sa rýchlo rozšírili na celý kamión. Rozsiahly požiar likvidovalo dovedna trinásť hasičov s piatimi cisternami.

Náves bol plný textílie, vodič ju priviezol z Nemecka a kamión odstavil vedľa hlavnej cesty tak, ako už veľakrát predtým. Hasiči museli na kabíne pomocou hydraulického náradia rozstrihnúť dvere, aby sa uistili, že vo vnútri nikto nie je.

Vysoká škoda

Prepravnej spoločnosti z Liptovského Hrádku spôsobil podpaľač škodu za desaťtisíce eur. Nejde pritom o prvý takýto prípad.

V noci z nedele na pondelok im na kamióne, ktorý stál na tomto istom mieste, niekto na návese podpálil plachtu. Požiar sa však podarilo uhasiť včas.

Podľa hasičov je preto možné, že sa podpaľač vrátil, aby svoje dielo dokončil.  Už po ňom intenzívne pátrajú. Počas hasičského zásahu, policajti hlavný cestný ťah mestom na približne dve hodiny úplne uzavreli.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy