Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Liptove si prídu cyklisti na svoje. Cyklotrasy sú dlhé 800 kilometrov
Zdielať na

V Liptove si prídu cyklisti na svoje. Cyklotrasy sú dlhé 800 kilometrov

ŽILINA / Približne ako vzdialenosť z Košíc do Prahy. To je 800 kilometrov cyklotrás, ktoré brázdia Liptov. Cyklotrasy sú vedené prírodou Fatier a Tatier, miestami aj s adrenalínovým stúpaním. Tento víkend k nim pribudla 23 kilometrová trasa z Ružomberka do Korytnice.

Z Ružomberka do Korytnice otvorili novú cyklotrasu Cyklokorytnicky.  Na pôvodnej trase fungovala úzkokoľajná železnička, ktorá v minulosti vozila hostí z ružomberskej stanice do kúpeľov Korytnica.

"Zapojilo sa do toho veľa ľudí, zohnali potrebné mechanizmy na uvalcovanie, vyčistili to," povedal primátor Igor Čombor. V Čutkovskej doline pri Ružomberku je východzí bod, ktorý spája dve významné cyklotrasy.

Náročné úseky

"Jedna spája Hrabovskú dolinu s Čutkovskou a druhá spája s hrebeňom Fatry do Vlkolínca, Smrekovice a Harmanca," opisuje Patrik Habo predseda komisie cestovného ruchu mestského zastupiteľstva Ružomberok.

Každým smerom, kadiaľ sa vydáte, je niečo, čo sa dá obdivovať. Fatra Veľká, Malá, Nízke Tatry. Niektoré úseky v Západných Tatrách sú také náročné, že väčšina ľudí ide popri bicykli.

Menej adrenalínový zaberák

Priamo v Liptovskom Mikuláši majú aj niečo menej adrenalínové, ale je to zaberák. Novozrekonštruovaný úsek Háj Nicovou doplnil cyklotrasu z mesta do Smrečian.

"Dá to zabrať z Mikuláša na spojnicu do Smrečian, lebo je značné stúpanie," vysvetľuje starosta Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

Téme sa venuje redaktorka Eliška Prečová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy