Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Marek Maďarič hovorí o odchode zo Smeru, koaliční partneri krízu nepociťujú
Zdielať na

Marek Maďarič hovorí o odchode zo Smeru, koaliční partneri krízu nepociťujú

BRATISLAVA / Jeden z čelných predstaviteľov Smeru hovorí o odchode - podľa politikov sa ale v koalícii nič dramatické nedeje. Až na to, že vyhlásenia Mareka Maďariča o demiisii vraj rozozvučali telefóny koaličných predsedov. A ešte cez víkend chcel minister demisiu podať. Koalícia ale vraj krízu nerieši.

Odkaz ministra kultúry bol zrejmý. Je pripravený vzdať sa nielen postu ministra, ale nevylúčil ani stopku pre ďalšie pôsobenie v Smere.
Podľa koaličných kolegov sa nič vážne nedeje.

"Určite dospejeme k dohode, veď predsa nemôžu koncesionárske poplatky rozhádať koalíciu," povedal podpredseda Siete Andrej Hrnčiar.

Z komára somára

"Normálne sa diskutuje, pracuje. Neviem, prečo tlač robí z komára somára," povedal poslanec Anton Hrnko. Pravdou je, že poprvýkrát si takto vrcholní predstavitelia strany Smer posielajú odkazy cez médiá.

Marek Maďarič dlhé roky patrí medzi blízkych ľudí Roberta Fica. "Neviem, čo sa deje v smere. Nič sa nedeje. Určite sa dočkáte aj vyhlásenia premiéra," povedal Maďarič. Premiér stanovisko stále nezaujal. "V smere sa nedeje nič dramatické," hovorí podpredseda Smeru Robert Kaliňák.

Rokovanie u predsedu

Napriek tomu, že sa v koalícii nič dramatické nedeje, predsedovia koaličných strán sa napoludnie stretli bez oficialít u predsedu parlamentu. O čom rokovali a na čom sa dohodli, nikto neprezradil. Informovať vraj budú predsedovia koaličných strán.

Pozrite si reportáž redaktorky Lucie Stráňavovej:





Súvisiace články

Najčítanejšie správy