Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dôchodca vo Vlčanoch vystrelil na manželský pár, oboch zabil
Zdielať na

Dôchodca vo Vlčanoch vystrelil na manželský pár, oboch zabil

VLČANY / V dedine Vlčany (okres Šaľa) sa stala tragédia. Sedemdesiatšesťročný dôchodca prišiel na bicykli k domu manželov a na dvore ich zastrelil.

Ulicou sa niesli tri výstrely. Sedemdesiatšesťročný Juraj prišiel ráno o 8 na bicykli k domu manželov dôchodcov a vytiahol na nich zbraň.

Ako prvá reagovala na príchod 66-ročná Eva. Stihla len podísť k bráne a  dôchodca ju chladnokrvne postrelil do hlavy. Jej 68-ročný manžel Zoltán vyšiel z domu, keď započul výstrel, stal sa tak okamžitým cieľom dôchodcu.

Zraneniam podľahli

"Šesťdesiatosemročný muž mal otvorenú ranu v oblasti brucha, drieku a panvy, obidvaja na mieste týmto zraneniam podľahli," povedal hovorca OS ZZS Boris Chmel.

Juraj, ktorý podľa informácií televízie JOJ už pred desiatkami rokov postrelil človeka, si nakoniec zbraň otočil proti sebe. To už susedia volali políciu – dôchodca stojaci na ulici si následne priložil zbraň k hlave, nevystrelila. Stihol sadnúť na bicykel, ale privolaní policajti ho zadržali.

Cudzinecká légia

Dôvodom tragédie mali byť dlhoročné hádky ohľadom pozemkov. Zadržaný útočník, ktorý vraj kedysi slúžil cudzineckej légii, žil sám, čo ho primälo k hroznému činu preveruje NAKA, ktorá prípad prevzala. 

Dôchodca okrem cudzineckej légie strávil podľa dedinčanov istý čas aj prácou v zbrojovke. Poskladať streľby schopnú zbraň vraj bola pre neho hračka.

Pozrite si reportáž redaktorky Drahu Dobrovicsovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy