Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Najväčší bicyklový festival na Slovensku už tento víkend!
Zdielať na

Najväčší bicyklový festival na Slovensku už tento víkend!

Zdroj: BIRELL BIKEFEST 2016

Meteorológovia hlásia na najbližší víkend krásne slnečné počasie, a tak by bola škoda sedieť doma. V Bikeparku Kálnica sa aj tento rok bude konať 27. - 29. mája najväčší bicyklový festival na Slovensku. Na svoje si prídu nielen samotní súťažiaci, ale aj návštevníci.

Nadšení cyklisti si môžu zmerať svoje sily v jedenástich disciplínach, ktoré preveria ich výdrž, výkon a techniku. Ani tento rok nebudú chýbať najobľúbenejšie disciplíny ako Dual Pumptrack, CTM Enduro Race, Dema XC Eliminator, Kellys Bikefest Maratón a najextrémnejšia disciplína Garmin SLOPESTYLE s bronzovým statusom Freeride Mountain Bike World Tour! Organizátori čakávajú účasť slopestylovej špičky nielen zo Slovenska a Čiech, ale aj z Poľska, Maďarska, Rakúska, Slovinska a dokonca aj Ruska.

Okrem povzbudzovania majú návštevníci možnosť otestovať rôzne značky a kategórie bicyklov. Minulý ročník ponúklo celkovo 52 vystavovateľov na testovanie presne 413 bicyklov. Na testovanie bude tento rok pripravený XC testovací okruh, osem zjazdových a freeride tratí a tiež fourcross a dual slalomová trať. Pre tých, ktorí prídu s vlastným bicyklom, je pripravená úschovňa bicyklov.

BIRELL BIKEFEST 2016

Nezabudlo sa ani na najmenších

BikeFest je celorodinná záležitosť a nezabúda ani na najmenších bikerov. Tento rok sa deti, ale aj rodičia môžu tešiť na novú, väčšiu detskú zónu – KENZEL detskú zónu – Kráľovstvo Kolieskovo, ktorá bude v prevádzke od piatka 12:00 hod. do nedele 14:00 hod. Deti si môžu požičať odrážadlá aj detské a juniorské bicykle úplne zadarmo.

BIRELL BIKEFEST 2016



BIRELL BIKEFEST 2016 je predovšetkým o bicykloch, no nielen o nich. Správny festival z neho robí množstvo sprievodných akcií, stánky s rôznorodým jedlom, večerné, nočné (a ranné) živé koncerty a všade prítomní dobre naladení ľudia. Chýba tu vôbec niečo? Áno... vstupné!

Viac informácií nájdete na www.bikefest.sk

Najčítanejšie správy