Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tri vážne nehody sa nemuseli stať, polícia žiadala o výrub stromov
Zdielať na

Tri vážne nehody sa nemuseli stať, polícia žiadala o výrub stromov

VRÁBLE / Na ceste medzi Vrábľami a Telincami sa v priebehu niekoľkých dní stali tri nehody. Po náraze do stromu sa zranilo celkovo deväť ľudí a jeden ďalší zomrel. Na tento rizikový úsek už pred dvomi rokmi upozornila polícia správcu cesty, no ten doteraz nereagoval na žiadosť vyrúbať stromy.

"Keď sme vyšli z tej zákruty, tak sme dostali šmyk. Šofér sa snažil nás udržať na ceste, ale už sa to nedalo," hovorí Peter, ktorý sedel v jednom z havarovaných áut. Ide o nehodu, ktorá sa stala minulý týždeň v pondelok.

"Šmýkalo nás chvíľu po ceste, potom sme narazili do stromu. Postáli sme v poli, potom už iba ticho, prach v tom aute a výkriky," dodáva.

4 mŕtvi, 12 zranených

O šesť dní sa na tom istom mieste stala ďalšia nehoda, pri ktorej zomrel 23- ročný mladík a spolujazdkyňa sa zranila. Neprešlo ani 48 hodín a ďalší traja ľudia vrazili do rovnakého stromu.

V auguste 2014 po náraze do stromu prišli o život dvaja ďalší muži a zomrela aj tehotná vodička. "Od rokov 2014 až 2016 bolo na ceste evidovaných 13 nehôd, pri ktorých boli 4 osoby usmrtené a 12 ľudí zranených," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Cesta je v danom úseku nerovná a sú tam vyjazdené koľaje. Všetky nehody, po ktorých vodiči v zákrute vyleteli z cesty sa stali na mokrej vozovke. "Keď tam naprší, sú tam obrovské koľaje a voda špliecha naďaleko," hovorí Peter.

Polícia: Úsek je nebezpečný

Aj podľa polície je úsek medzi Vrábľami a Telincami nebezpečný. Správcu cesty preto už pred dvomi rokmi žiadali o rôzne opatrenia. "Už v roku 2014 krajský dopravný inšpektorát žiadal odstrániť nedostatky, hlavne na technickom stavebnom stave vozovky," uviedla policajná hovorkyňa.

Okrem iného malo ísť napríklad aj o výrub stromov, či dopravné značenie, ktoré tam stále nie je. O vyjadrenie sme požiadali aj hovorkyňu správcu cesty, odpoveď sme nedostali.

Pozrite si priloženú reportáž: