Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Richard Sulík sa na mimoriadnom kongrese vzdá funkcie predsedu
Zdielať na

Richard Sulík sa na mimoriadnom kongrese vzdá funkcie predsedu

BRATISLAVA – Europoslanec Richard Sulík sa vzdá funkcie predsedu opozičnej Slobody a Solidarity na mimoriadnom kongrese strany, ktorý zvolal na 11. júna tohto roka. Sulík sa na kongrese vzdá postu lídra, aby členovia strany mali pri rozhodovaní voľné ruky.

Koncom apríla ohlásil podpredseda SaS Jozef Mihál, že na budúcoročnom straníckom kongrese liberálov sa chce uchádzať o post šéfa strany.

Sulík sa rozhodol zvolať mimoriadny snem teraz v júni, keďže chce skrátiť čas, ktorý by inak médiá venovali rozoberaniu vnútrostraníckej situácie liberálov. Už teraz podľa predsedu SaS vychádzajú články o tom, ako je v SaS dusno, respektíve že strane hrozí rozkol. Keďže ďalší riadny kongres sa mal konať až o rok, táto debata by sa podľa Sulíka neustále ťahala.

Nechce voličov traumatizovať

Predseda SaS zdôraznil, že nechce voličov traumatizovať, strana si tým prešla po voľbách v roku 2012, venovať sa chce zlepšovaniu života občanov. "Som pevne rozhodnutý nedopustiť, aby sa takáto situácia opakovala," konštatoval.

Na kongrese podľa Sulíka členovia zvolia predsedu, ktorý bude mať pevný mandát na najbližšie štyri roky. Zároveň by si liberáli na kongrese mali vydiskutovať všetky názory na smerovanie a budúcnosť SaS. "Vnútorné trenice má strana za sebou, poučili sme sa z minulosti. Nebudeme voličov obťažovať dlhšie, ako je nutné," dodal Sulík. Kandidatúra Mihála je podľa neho úplne v poriadku. "Ale skráťme diskusiu," poznamenal.

Richard Sulík sa na mimoriadnom kongrese vzdá funkcie predsedu, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy