Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
V Lučenci havarovali tri autá, šofér zomrel pred očami manželky
Zdielať na

V Lučenci havarovali tri autá, šofér zomrel pred očami manželky

LUČENEC / Pri zrážke troch vozidiel zomrel 69-ročný Pavel. Zomrel pred očami manželky, ktorá sedela na mieste spolujazdca.

Ako prvý začal brzdiť vodič Dacie. Všimol si auto, ktoré stojí na križovatke a  odbočovalo doľava. Chcel ho bezpečne obísť a pokračovať rovno. V tom však do neho zozadu napálila Tatra.

"Chcel som ho predbehnúť, ale zozadu ma nabrala Tatra. Určite rýchlo išiel za mnou,"  opisuje šofér Dacie.

Priamo na Tatru

Osobné auto skončilo v priekope, Tatru vtedy skrížilo cez cestu. Na to už ale nestihol zareagovať ďalší vodič, ktorý prichádzal z opačného smeru. "On musel ísť rýchlo. Alebo zaspal. Išiel priamo na mňa. Bol to moment," povedal vodič Tatry.

V treťom aute sedel 69-ročný Pavel a jeho o rok staršia manželka. Žena utrpela zlomeniny, jej manžel sa zranil tak vážne, že na mieste zomrel. "Príslušníci vykonali stabilizáciu auta, protipožiarne opatrenia a nakoľko boli vodičove dvere vplyvom nárazu poškodené, príslušníci vytiahli z druhej strany zakliesneného vodiča von," opisuje veliteľ zásahu Michal Marcinek.

Závery znalca

Vyšetrovanie potrvá niekoľko dní, policajtov budú zaujímať aj závery znalca z odboru cestnej dopravy. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Kto bude zodpovedný za smrť vodiča, bude zrejmé až po ukončení vyšetrovania.

Na mieste bola redaktorka Edita Hutková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy