Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Auto skončilo prevrátené v potoku, šofér pred jazdou pil
Zdielať na

Auto skončilo prevrátené v potoku, šofér pred jazdou pil

ŠÁŠOVSKÉ PODHRADIE / Neďaleko Šášovského Podhradia skončilo v potoku auto s trojčlennou posádkou. Po rýchlej jazde na lesnej ceste narazilo auto do skál, prevrátilo sa na strechu a dopadlo do vody. 19-ročná spolujazdkyňa a 28-ročný spolujazdec skončili v nemocnici. Podľa polície úlohu zohral aj alkohol, 27-ročný vodič auta pred jazdou pil.

V aute sedela trojčlenná posádka, zrejme sa chceli iba povoziť, vybrali si na to lesnú cestu za obcou. Podľa polície 27-ročný vodič nezvládol rýchlu jazdu, po prejazde zákrutou dostal šmyk.

Pohonné látky

Auto sa dostalo mimo cesty, kde narazilo do skál. Potom, čo sa prevrátilo, skončilo v potoku. Posádka uviazla dolu hlavou v zdemolovanom aute, z ktorého do potoka začali unikať pohonné látky.

"Vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a po prejdení zákruty dostal šmyk," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

Takmer jedno promile

Na mieste preto zasahovali hasiči. Obidvoch spolujazdcov, 19-ročnú mladú ženu a 28-ročného muža previezli po ošetrení do nemocnice. Vodič podľa polície pred jazdou pil.

"Pri dychovej skúške mu namerali 0,44 miligramov alkoholu, čo je v prepočte 0,92 promile," dodala hovorkyňa.

Na mieste tvrdil, že pri nehode stratil všetky doklady, aj napriek tomu polícia rozhodla o zadržaní jeho vodičského preukazu. Škody presiahli 5 000 eur.

Na mieste nakrúcala redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy