Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prichádza premenlivý apríl. Pozrite sa, ako bude cez víkend
Zdielať na

Prichádza premenlivý apríl. Pozrite sa, ako bude cez víkend

SLOVENSKO / Marec sa s nami rozlúčil vo veľkom štýle, apríl je zatiaľ trošku skromnejší. Meteorologička Miriam Jarošová predpovie, aké počasie nás čaká cez víkend.

Za studeným frontom v chladnejšom vzduchu zmohutnie v sobotu nad strednou Európou tlaková výš. Prvý víkendový deň bude jasno až polooblačno. "Najvyššia denná teplota vystúpi na 12 až 16 stupňov, na Orave, v Liptove na severovýchode okolo 10 stupňov," hovorí meteorologička Miriam Jarošová.

Teplota na horách vo výške 1 500 metrov okolo 2 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý, na juhozápade juhovýchodný, na východe dopoludnia severný vietor 2 až 7 metrov za sekundu.

Teplá nedeľa

V nedeľu sa stred tlakovej výše z územia Slovenska presunie nad čiernomorskú oblasť. Po jej zadnej strane k nám od juhozápadu začne prúdiť teplý vzduch.

Má byť jasno alebo len malá oblačnosť, zrána sa sem tam vyskytne hmla. Nočná teplota vystúpi na 3 až -2, na juhozápade okolo 5 stupňov. Denná teplota 15 až 20 stupňov, na juhu ojedinele aj teplejšie. Zafúka prevažne južný vietor 2 až 7 metrov za sekundu.

Pozrite si predpoveď meteorologičky Miriam Jarošovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy