Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Fidorka má magnetický obal. Ako prvá na svete!
Zdielať na

Fidorka má magnetický obal. Ako prvá na svete!

Zdroj: Mondelez

BRATISLAVA / V čase, keď sa svetoví výrobcovia cukroviniek neustále predháňajú v tom, ako nalákať zákazníkov na nové príchute, česká Fidorka prichádza s praktickou inováciou, ktorá môže zásadne zmeniť rozloženie síl na trhu. Výrobca Fidorky totiž vyvinul magnetický obal! Obľúbená guľatá oblátka vám vďaka tomu bude držať napríklad na chladničke.

Klasické farebné obaly Fidoriek, ktoré sa až doposiaľ vyrábali z alumínia, sú vďaka unikátnemu výrobnému postupu teraz magnetické. Požadované vlastnosti bolo možné dosiahnuť použitím feritového prachu a technológie vstrekovacieho lisovania. "Spolupracovali sme so špičkovými českými a slovenskými firmami. Princíp výroby si momentálne nechávame patentovať. Bližšie informácie zatiaľ poskytovať nebudeme," uviedol zástupca výrobcu.

Magnetický obal by mal zákazníkom priniesť praktickú pridanú hodnotu a zároveň ich inšpirovať k šibalstvám. Fidorku môžete napríklad nechať partnerovi na chladničke s nejakým odkazom, prichytíte ju jednoducho k autu alebo na ňu pozbierate rozsypané špendlíky.

Mondelez

Počas apríla firma rozdala skúšobné vzorky medzi vybraných konzumentov z radov facebookových fanúšikov alebo youtuberov a nechala ich vymýšľať, čo všetko sa dá s magnetickou Fidorkou podniknúť. "Množstvo pozitívnych reakcií nás prekvapilo," vraví zástupca výrobcu. Podľa neho si ľudia Fidorku nechávali doma na digestoroch alebo na kľučkách od dverí, nosili ich na prackách od opaskov alebo s nimi predvádzali kúzla.

Mondelez

Pravdou ale je, že nie všetky ohlasy sú nadšené. Jeden testujúci si verejne posťažoval, že mu magnetická Fidorka vymazala externý hardisk. Zástupca výrobcu to nechcel komentovať a informoval len, že firma spomínaného užívateľa odškodnila. "Silu magnetu sme detailne testovali, a v obchodoch sa zaručene objavia iba tie obaly, ktoré vám nezmagnetizujú hodinky, telefón ani inú elektroniku."

V rámci propagačnej akcie sa počas dnešného dňa vo veľkých českých a slovenských mestách objavia magnetické Fidorky prichytené na rôzných kovových plochách. Reklamnou akciou bol pravdepobodne aj incident, keď v skorých ranných hodinách neznáme osoby prichytili obrovskú maketu magnetickej Fidorky na kovovú konštrukciu televíznej veže Kamzík v Bratislave. Zamestnanci veže maketu okamžite odstránili.

Mondelez

Prehlásenie výrobcu a zoznam obchodných reťazcov, kde sú magnetické Fidorky už k dispozíci, nájdete na stránke: magnetickafidorka.sk

Najčítanejšie správy