Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tieňovú vládu zostaví líder SaS Richard Sulík najskôr v lete
Zdielať na

Tieňovú vládu zostaví líder SaS Richard Sulík najskôr v lete

BRATISLAVA / Po prvýkrát zasadla v stredu nová vláda Roberta Fica. A v jej pozadí sa pomaličky začína formovať aj tá tieňová, ktorú plánuje zostaviť opozícia. Na prsty novým ministrom by sa tak mali pozerať aj exšéfovia dotknutých ministerstiev.

Nová vláda Roberta Fica v stredu zasadla po prvýkrát a v jej tieni sa začína formovať takzvaná tieňová vláda.

Tú si zobral na starosť šéf najväčšej opozičnej strany SaS Richard Sulík. "Ak nejaká strana mala v minulosti ministra, bolo by dobré aby pokračoval ako ten tieňový," myslí si Sulík.

Vznikne v lete

Budú kontrolovať ich prácu. Na otázku, koho si vedia novozvolení ministri predstaviť, aby na nich dohliadal, nik neodpovedal. Niektorí tvrdia, že by boli radi, keby ich niekto zozadu kontroloval.

Opozícia musí všetko dôkladne pripraviť a najskorší dátum jej vzniku teda pripadá na leto.

Dobrá opozícia

Nebola by to prvá tieňová vláda na Slovensku. Pred piatimi rokmi ju zostavil Robert Fico, kým bol v opozícii. Po voľbách sa tieňoví ministri stali tými oficiálnymi. 

"Keď chceme byť dobrou opozíciou, je to dobré cez tieňovú vládu," domnieva sa Sulík. "Vítam transparentnosť ako prvok regulácie. Každý, aj ja potrebuje mať nejakú oponentúru," hovorí minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

Téme sa venuje redaktor Adam Zavřel:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy