Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ľudskoprávny výbor vyvolal diskusu, pre výroky niektorých členov
Zdielať na

Ľudskoprávny výbor vyvolal diskusu, pre výroky niektorých členov

BRATISLAVA / Po zaradení poslancov národnej rady do výborov, najviac rozruchu vyvolal výbor na ochranu ľudských práv. Problematické sú aj ďalšie.

Diskusiu rozpútalo aj to, že podpredsedníčkou výboru na ochranu ľudských práv bola zvolená bývalá moderátorka Martina Šimkovičová. Pre jej texty, ktoré zdieľala na facebooku a týkali sa utečeneckej témy.

Šimkovičová v tom ale žiadny problém nevidí. "Neviem, kto niektorí. Ale práve teraz som bola jednohlasne schválená za podpredsedníčku," uviedla Šimkovičová.

Kompletný zoznam parlamentných výborov a ich členov.

Výroky o holokauste na prokuratúre

Ešte viac otáznikov podľa poslancov vyvoláva nominácia Milana Mazureka z Ľudovej strany Naše Slovensko. Ten sa verejne na facebooku zamýšľal nad holokaustom a jeho výrokmi sa zaoberá generálna prokuratúra.

Mayurek sám tvrdí, že holokaust nikdy nepopieral a nevidí dôvod, prečo by jeho nominácia mala byť problémom. "Nerozumiem ich výhradám. Ja som holokaust nepopieral a už som to pred tým povedal," hovorí Mazuerk.

"Nie je to úplne v poriadku. Zmazal ten status, ale zachovala sa stopa. Ľudia si to odfotili. Bude to ťažká situácia. Neviem, ako blízko má ten pán k ľudským právam," povedala podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová.

"Bude na predsedníčke, ako si to celé ustráži a ako sa bude viesť diskusia," povedala poslankyňa Jana Laššáková.

Parlamentná matematika

Podľa predsedu parlamentu Andreja Danka s parlamentnou matematikou veľa nespravia. "Sú tu poslanci z politických strán, ktoré sú riadne zaregistrované. Podľa kľúču sa dostali do rôznych politických výborov," uviedol Andrej Danko.

Téme sa venovala reportérka Lucia Stráňavová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy