Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Politikov na bilbordoch vystrieda projekt polície, má zabrániť tragédiám
Zdielať na

Politikov na bilbordoch vystrieda projekt polície, má zabrániť tragédiám

BRATISLAVA / Polícia v spolupráci so spoločnosťou BigMedia rozbieha preventívnu bilbordovú kampaň s názvom Zodpovedne na ceste, bezpečne v cieli. Jej cieľom je poukázať na následky nezodpovedného správania sa účastníkov cestnej premávky.

V priebehu tohto roku prostredníctvom približne 800 bilbordov kampaň zdôrazní napríklad nebezpečnosť prekračovania povolenej rýchlosti, konzumácie alkoholu alebo telefonovania na strane vodičov alebo zanedbávania reflexných prvkov alebo prebiehanie cez cestu chodcami a cyklistami.

"Na Slovensku máme všetci záujem, aby bolo na cestách čo najmenej tragédii," povedal viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel. Momentálne je podľa neho po Slovensku rozmiestnených už približne 300 bilbordov.

"Účastníkom cestnej premávky majú pripomínať, aby boli opatrní, ohľaduplní a dávali pozor jeden na druhého," uviedol.

Ukazujú následky

Bilbordy napríklad ukazujú parkovacie miesta vyhradené pre telesne postihnutých so sprievodnými textami: "Toto miesto môže byť vaše, ak sa odviažete" alebo "Toto miesto môže byť vaše, ak zatelefonujete".

"V rámci kampane sme nechceli ukazovať žiadne zakrvavené čelné sklá alebo zrazené deti, ale snažili sme sa vymyslieť niečo, aby sme ukázali účastníkom cestnej premávky, aké sú následky nehôd,"
povedal generálny riaditeľ spoločnosti BigMedia János Gaál.

Záchrana životov

Bilbordy, ktoré sú momentálne rozmiestnené po Slovensku sa podľa neho zameriavajú hlavne na vodičov, pripravené sú však aj také, ktoré sa zameriavajú na chodcov, cyklistov, deti alebo seniorov. Celú kampaň podľa Gaála financuje spoločnosť BigMedia.

Minulý rok prišlo podľa policajných štatistík pri dopravných nehodách o život 274 osôb. "Verím, že sa nám touto kampaňou podarí zachrániť čo najviac životov," dodal Ábel.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy