Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Čaká nás celkom teplý, ale upršaný víkend
Zdielať na

Čaká nás celkom teplý, ale upršaný víkend

SLOVENSKO / Cez víkend bude pršať a fúkať silný vietor. Denné teploty vystúpia na príjemných 14 stupňov, na horách 0 °C. Problémom môže byť vietor. Hydrometeorologický ústav vydal výstrahy.

V piatok bude prevažne polojasno. Miestami, a to najmä na severe, zamračené nízkou oblačnosťou a ojedinele slabý dážď, vo vyšších polohách sneženie.

Najvyššia denná teplota 7 až 12, na severe, krajnom západe a na Horehroní miestami 3 až 7 stupňov.

Teplota na horách vo výške 1 500 metrov okolo -1 stupňa. Prevažne severný vietor 5 až 10 metrov za sekundu, na juhozápade a juhovýchode v nárazoch ojedinele do 20 metrov za sekundu, bude neskôr slabnúť.

Výstraha 1. stupňa

Na strednom Slovensku väčšinou zafúka len slabý vietor.

V sobotu bude na západe, juhozápade a severe západného a stredného Slovenska sprevádzať silný vietor. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre tieto časti krajiny výstrahu prvého stupňa.

Na západe Slovenska očakávajú meteorológovia od 9:00 ráno do 19:00 vietor, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 18 až 22 metrov za sekundu. Na severe na horách nad pásmom lesa bude ešte veternejšie. Rýchlosť vetra tu môže krátkodobo dosiahnuť 26 až 32 metrov za sekundu. "Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," uzatvára SHMÚ.

Vietor zoslabne

V nedeľu od juhozápadu postúpi nad Poľsko, Moravu a Rakúsko zvlnený studený front. Obloha bude oblačná až zamračená. V noci miestami, cez deň na viacerých miestach občasný dážď. Od cca 1 200 metrov sneženie.

Nočná teplota vystúpi na 6 až 1 stupeň. Denná teplota 6 až 12 stupňov. Prevažne južný vietor 3 až 8 metrov za sekundu, na severe ojedinele
v nárazoch okolo 15 metrov za sekundu, na horách zafúka búrlivý vietor.
Popoludní bude vietor postupne slabnúť.

Pozrite si predpoveď počasia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy