Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Polícia má zatiaľ dva podnety na kupovanie hlasov
Zdielať na

Polícia má zatiaľ dva podnety na kupovanie hlasov

BRATISLAVA / Predvolebné obdobie je podľa polície bez vážnych narušení zákona a zatiaľ sú dva podnety na možné kupovanie hlasov. Informoval po štvrtkovom rokovaní Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

Polícia eviduje osem podnetov súvisiacich so sobotnými parlamentnými voľbami, z ktorých dva sa týkajú kupovania hlasov. Všetky podnety preverujeme, vyhlásil Ľubomír Ábel.

Okrem volebnej korupcie sa ďalšie podnety týkajú napríklad možných prípadov poškodzovania cudzej veci, výtržníctva a ohovárania.

Pättisíc policajtov

Polícia sa podľa Ábela pripravuje na zabezpečenie nerušených volieb už niekoľko týždňov a na verejný poriadok i na pokojné hlasovanie dohliadne v sobotu 5. marca takmer 5 000 policajtov.

Ako informovalo Prezídium Policajného zboru, hliadky sa zamerajú na budovy, kde sú volebné miestnosti, tiež na sídla okresných volebných komisií a Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán.

V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície a pripravené sú aj špeciálne policajné útvary a pyrotechnici.

Prípady narušenia pokojných príprav volieb aj hlasovania treba okamžite oznámiť na najbližší policajný útvar alebo na bezplatné telefónne číslo 158.

Polícia do piatkového večera eviduje už niekoľko prípadov volebnej korupcie, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy