Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Babie leto potrvá až do konca týždňa. Bude teplo a slnečno
Zdielať na

Babie leto potrvá až do konca týždňa. Bude teplo a slnečno

SLOVENSKO / Po vydarenom sviatočnom víkende, nás počasie poteší až do konca týždňa. Teploty sa počas týždňa môžu vyšplhať aj na 17 stupňov.

Najvyššia denná teplota vystúpi prvý pracovný deň na 10 až 15 stupňov, pri dlhšie trvajúcej hmle rátajte s chladnejším počasím. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov vystúpi na 14 stupňov. Zafúka slabý, v južnej polovici západného Slovenska juhovýchodný vietor 2 až 6 metrov za sekundu.

Slabý vietor

Utorok bude slnečný. Miestami sa môže objaviť hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží až do popoludnia. Denná teplota vystúpi na 12 až 17°C. Na horách sa pripravte na príjemných 16 stupňov. 

V stredu sa pripravte na jasnú až polojasnú oblohu. V nižších polohách rátajte s hmlou alebo nízkou oblačnosťou, ktorá sa ojedinele môže udržať po celý deň. Cez deň sa ortuť teplomera vyšplhá na 11 až 16 stupňov. Bude fúkať slabý vietor.

Koniec týždňa

Štvrtok bude navlas rovnaký ako streda. Aj čo sa teplôt týka a aj intenzity fúkania vetra. 

Koniec týždňa bude jasný až polooblačný. Ráno a predpoludním bude prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele očakávame slabé prehánky. V nižších polohách lokálne hmlisto. Denná teplota vystúpi na 12 až 17 stupňov, ojedinele, najmä na severe, aj chladnejšie.

Pozrite si predpoveď meteorologičky Miriam Jarošovej:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy