Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Krajiny V4 sa spojili, chcú prilákať do regiónu ázijských turistov
Zdielať na

Krajiny V4 sa spojili, chcú prilákať do regiónu ázijských turistov

BRATISLAVA / Krajiny Vyšehradskej štvorky sa spojili a spoločne chcú dobyť Áziu. Slovensko, Poľsko, Maďarsko a Česká republika chcú spoločnými silami pritiahnuť do Európy čo najviac Ázijcov. Rozhodli sa použiť viaceré turistické atrakcie.

Krajiny V4 sa chcú podeliť o turistu. V Bratislave si návštevníci pozrú hrad, v Budapešti si oddýchnu v kúpeľoch, v Českej republike navštívia Krumlov a v Poľsku miestne jazerá.

Balík Karpaty

Krajiny chcú turistom ponúknuť komplexný balík pod jednou spoločnou značkou. Spolupracovať má záujem i Ukrajina, Rakúsko, Rumunsko či Srbsko. Všetky štáty totiž spája spoločné pohorie - Karpaty.

"Toto je veľmi dôležité. Vytvoriť nový produkt Karpaty. Toto je cesta ako byť konkurencie schopný v turizme," vysvetľuje regionálna riaditeľka pre Európu Isabel Garaňa.

Atraktívnosť Slovenska

Cez projekt Karpaty tak Slovensko môže byť na základe spolupráce so susednými štátmi ešte viac atraktívnejšie pre zahraničných turistov. Na podobnom princípe už naša krajina s okolitými štátmi funguje.

"Podarilo sa nám otvoriť novú leteckú linku, ktorá od decembra začne lietať na trase Varšava-Poprad. Slováci môžu cestovať do Varšavy a ľudia z Varšavy k nám," hovorí riaditeľka OOCR Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Slovensko sa chce v rámci projektu Karpaty ešte viac zviditeľniť, pozrite si reportáž:

"V Maďarsku máme podchytený trh pre lyžovanie. Z Budapešti každý týždeň chodia autobusy na Donovaly," dodáva riaditeľka Slovenskej agentúry pre cestovný trh Ivana Magátová.

Očarujúce Tatry

Slovenská príroda má veľký potenciál. Slovenské štíty prednedávnom navštívil aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun. Na vlastné oči si pozrel Lomnický štít.

Vysoké Tatry a slovenskú prírodu vo svojom článku vychválil aj americký novinár. Po návšteve našej krajiny zostal uchvátený scenériou našich veľhôr, ktorá je podľa neho jedna z najkrajších na svete.

Lyžovačka v Tatrách láka aj turistov z Ázie. Tých môžu ľudia stretnúť aj pri spoznávaní Bratislavy.

Slovensko chválili aj Jeremy, Lee, Larry a Shirley, pozrite sa, čo o naše krajine povedali:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy