Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Exprezident Gašparovič je v nemocnici, leží na onkológii
Zdielať na

Exprezident Gašparovič je v nemocnici, leží na onkológii

BRATISLAVA / Bývalý prezident Ivan Gašparovič je hospitalizovaný v Národnom onkologickom ústave v Bratislave. Informáciu s odvolaním sa na dôveryhodné zrdoje ako prvý priniesol Denník N. Správu oficiálne potvrdil aj minister zdravotníctva Viliam Čislák.

Ivan Gašparovič má byť v nemocnici od nedele, napísal Denník N. Informáciu o hospitalizácii bývalej hlavy štátu po rokovaní vlády potvrdil aj minister zdravotníctva Viliam Čislák.

Nemocnica: Bez komentára

Exprezident je podľa ministra pacientom Národného onkologického ústavu. Ten televízii JOJ neposkytol ďalšie podrobnosti. A to s vysvetlením, že informácie o pacientoch poskytujú len presne vymedzenému okruhu ľudí.

"Ako poskytovateľ zdravotnej starostlivosti sme podľa zákona oprávnení poskytovať údaje o zdravotnom stave a zo zdravotnej dokumentácie pacienta len pacientovi, rodine a ďalším zákonom stanoveným osobám," píše sa v jeho stanovisku. 

Plánovaný zákrok?

Exprezident sa mal podľa informácií Denníka N podrobiť operácii hrubého čreva. Zdroj, s ktorým sa spojila agentúra TASR, povedal, že išlo o vopred plánovaný zákrok. 

Ivan Gašparovič bol prezidentom od roku 2004. Jeho druhé funkčné obdobie skončilo minulý rok, keď sa novou hlavou štátu stal Andrej Kiska.

Téme sa venuje redaktor Dárius Haraksin:

Zdielať na

Najčítanejšie správy