Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ľubotín na severovýchode bojoval s vodou, zaplavilo 50 domov
Zdielať na

Ľubotín na severovýchode bojoval s vodou, zaplavilo 50 domov

ĽUBOTÍN / Mimoriadne silná a niekoľkonásobná prietrž mračien potrápila v sobotu podvečer dediny v staroľubovnianskom okrese. Tentokrát problémy spôsobila najmä voda valiaca sa z okolitých svahov. Zaliala nielen domy, ale aj cesty.

V Ľubotíne (okres Stará Ľubovňa) sa voda valila z polí, zo svahov aj z lesov. Dedinu v priebehu pár minút premenila na jedno veľké jazero.

Voda vo viacerých dedinách zaplavila nielen domy, ale aj cesty. Policajti hliadkovali na viacerých miestach. Každú väčšiu mláku aj pre zlú viditeľnosť označili majákmi.

Zaplavilo 50 domov

"Do práce bolo stiahnutých niekoľko policajtov, ktorí monitorovali a usmerňovali premávku. Stáli na zaplavených miestach a upozorňovali vodičov na možné nebezpečenstvo," uviedol hovorca prešovských krajských policajtov Daniel Džobaník.

Obloha nad dedinami v staroľubovnianskom okrese bola strašidelná:

TV JOJ

Búrka nebola len jedna, ale hneď niekoľko. "Prišla jedna búrka, ustála a znova," opísal obyvateľ Ľubotína.

Podľa starostu Ľubotína Jozefa Havrillu voda zaplavila približne 50 domov. Potoky sa vyliali na desiatich miestach.

Ľudia odpratávali zo svojich dvorov niekoľko hodín:

TV JOJ

Domácností bez vody

V roku 2008 obrovská povodeň zmenila dedinu Čirč na nepoznanie. Doteraz sa z toho nespamätali, v sobotu sa obyvatelia dediny báli opäť. "Báli sa, každý sa bojí. My sa v Čirči bojíme od roku 2008. každú vodu čakáme, lebo vieme, že to koryto nie je dokončené," uviedol poslanec obecného zastupiteľstva Miroslav Mikita.

Voda pretrhla vodovodné potrubie a domácností sú bez vody, pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy