Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veronika Otrubová: Zdolala som Tatry, spolu dobehneme až do Hodonína
Zdielať na

Veronika Otrubová: Zdolala som Tatry, spolu dobehneme až do Hodonína

TATRY / Veronika Otrubová sa rozhodla prebehnúť celé Slovensko za 23 dní. Za sebou má už jednu z najkrajších, ale i najťažších etáp. Veronika chce pri svojom behu zistiť, či sa Slováci vedia podeliť aj o posledný kúsok.

Sympatická bežkyňa prebehla zdola spod Tatier po vlastných až na Štrbské pleso. Spoločnosť jej robil evanjelický farár z Mengusoviec.

"Áno, aj niektorí farári behávajú," priznáva evanjelický farár Tibor Molnár.

Veronika počas svojho behu zisťuje, akí srdeční Slováci sú a o čo všetko sú ochotní deliť sa. Prezradila, že jej ponúkajú všetko možné.

"Nocľah, jedlo, obed, všetko možné," priznáva Veronika. Dokonca jej strechu nad hlavou ponúkol aj farár.

Tatranská etapa bola pre Veroniku náročnejšia, ale stále nemá dosť. Adrenalínovým zakončením je beh na skokanský mostík. Ten bežkyňa obdivovala zo všetkých strán.

"Už cítim lýtka. Musím sa šetriť, lebo ma toho ešte dosť čaká," dodáva.

noviny.sk

Na špeciálnej stránke www.poslednykusok.sk môžete sledovať Veronikinu trasu a zvoliť si aj spôsob, akým by ste jej radi pomohli. „Verím, že mi ľudia pomôžu zdolať takú náročnú trasu a podelia sa so mnou o zdanlivo bežné veci v našich životoch,“ hovorí odvážna bežkyňa.

Posledný kúsok a jeho posolstvo

Dvadsaťpäťročná Veronika verí veľkorysosti krajanov a aj to je dôvod, prečo pobeží krížom cez Slovensko: „K nám Slovákom určite patria vlastnosti ako dobrosrdečnosť a pohostinnosť. Myslím si, že sme ľudia, ktorí neváhajú deliť sa s inými“.

Beh je symbolom zdolávania veľkých výziev a v spojení s myšlienkou Posledného kúsku vytvorí Veronika spoločne so Slovákmi príbeh o tom, ako dokážeme prekonávať nielen prekážky, ale aj vzdialenosti, len aby sme sa podelili so svojimi blízkymi o to dôležité v živote.

noviny.sk

Nositeľka posolstva Posledného kúsku pokorí viac ako 640 kilometrov dlhú trasu v priebehu 23 dní. Vyštartuje v stred 6. mája 2015 z Košíc a jej kroky povedú cez Levoču, Vysoké Tatry, Žilinu, Bojnice, Trenčín až do Bratislavy a odtiaľ cez Malacky do Hodonína.

Viac informácii nájdete na web stránke www.poslednykusok.sk

Veronika bežala tatranskú etapu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy