Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Veronika Otrubová: Podeľte sa a pomôžte mi prebehnúť Slovensko
Zdielať na

Veronika Otrubová: Podeľte sa a pomôžte mi prebehnúť Slovensko

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Sú Slováci ochotní podeliť sa aj o to najcennejšie? Projekt POSLEDNÝ KÚSOK má odpovedať práve na túto otázku. Jeho ambasádorkou je sympatická triatlonistka Veronika Otrubová. V máji pobeží naprieč Slovenskom, aby na konci trasy venovala posledný kúsok čokolády ako znak vďaky svojim „trom ženám“. Chce tak inšpirovať a vyzvať všetkých Slovákov a Slovenky, v ktorých je kúsok jemnosti a obetavosti, aby sa delili o bežné i neobyčajné veci s ľuďmi vo svojom okolí.

Výsledky prieskumu agentúry NMS Research pre Milku ukazujú, že veľká väčšina Slovákov, až 88 %, sa rada podelí o bežné veci vo svojom živote. Teraz máme všetci šancu dokázať to a pomôcť Veronike pri jej hrdinskom výkone.

Posledný kúsok a jeho posolstvo

Dvadsaťpäťročná Veronika verí veľkorysosti krajanov a aj to je dôvod, prečo pobeží krížom cez Slovensko: „K nám Slovákom určite patria vlastnosti ako dobrosrdečnosť a pohostinnosť. Myslím si, že sme ľudia, ktorí neváhajú deliť sa s inými“.

Beh je symbolom zdolávania veľkých výziev a v spojení s myšlienkou Posledného kúsku vytvorí Veronika spoločne so Slovákmi príbeh o tom, ako dokážeme prekonávať nielen prekážky, ale aj vzdialenosti, len aby sme sa podelili so svojimi blízkymi o to dôležité v živote.

Nositeľka posolstva Posledného kúsku pokorí viac ako 640 kilometrov dlhú trasu v priebehu 23 dní. Vyštartuje v stred 6. mája 2015 z Košíc a jej kroky povedú cez Levoču, Vysoké Tatry, Žilinu, Bojnice, Trenčín až do Bratislavy a odtiaľ cez Malacky do Hodonína.

noviny.sk

A prečo práve na česko-slovenské hranice? Zrkadlový projekt prebieha totiž v rovnakom čase aj u našich českých susedov. S bežcom Jiřím Gruntorádom sa Veronika Otrubová stretne práve v Hodoníne a symbolicky si navzájom tiežodovzdajú posledné kúsky čokolády Milka.


Cez celé Slovensko pre „svoje tri ženy“

Veronika Otrubová má aj svoj vlastný a špeciálny dôvod na zdolanie tejto náročnej cesty. V prvom rade sa takto chce poďakovať „svojim trom ženám“, mamine, sestre a neterke, ktoré pri nej vždy stáli, podporovali ju a inšpirovali.

Bola to práve mama, ktorá jej kúpila nové bežecké tenisky a ktorá jej prispela na bicykel, keď sa rozhodla stať triatlonistkou. Sestra ju povzbudzovala na každých pretekoch a keď prišla na svet Veronikina neterka, dostala od svojej tety každú vybojovanú medailu.

noviny.sk

„Je to krásny pocit, keď máte pri sebe niekoho, na koho sa môžete spoľahnúť a komu by ste bez váhania dali aj to posledné. Som presvedčená, že Slováci to dokážu, že sa vedia deliť a že spolu vytvoríme niečo, čo nám bude pripomínať takú veľkú vec, akou je najcennejší posledný kúsok,“ vyzýva Slovákov sympatická Veronika.

Najcennejší kúsok pre najdrahších ľudí

Názov projektu je odvodený od posledného kúsku čokolády, ktorý si nechávame väčšinou pre seba. Možno si poviete: „Je predsa posledný!“ Ale skúste ho ponúknuť niekomu inému a uvidíte, ako sa poteší. Posledný kúsok reprezentuje jemnosť, nesebeckosť a špeciálne chvíle v ľudskom živote, pri ktorých zdieľame niečo cenné s druhými.

noviny.sk

Ak sa aj vy chcete podeliť so svojimi blízkymi, kúpte si v máji čokoládu Milka zo špeciálnej edície s jedným chýbajúcim kúskoma pošlite posledný kúsok čokolády s venovaním tomu, na kom vám skutočne záleží.


Delenie nám spôsobuje radosť. Rozdelíte sa aj vy?

Počas Veronikinho behu budete môcť aj vy dokázať, že sa viete podeliť. Stačí bežkyni podať pomocnú ruku v podobe občerstvenia, dopravného prostriedku či morálnej podpory tým, že s ňou absolvujete čo i len malý kúsok trasy.

Podelíte sa s ňou o veci, ktoré Veronike podstatne uľahčia náročnú cestu a dokážete tak, aké majú Slováci dobré srdce. Na špeciálnej stránke www.poslednykusok.sk môžete sledovať Veronikinu trasu a zvoliť si aj spôsob, akým by ste jej radi pomohli. „Verím, že mi ľudia pomôžu zdolať takú náročnú trasu a podelia sa so mnou o zdanlivo bežné veci v našich životoch,“ hovorí odvážna bežkyňa.
 
Viac informácií nájdete na www.poslednykusok.sk

Advertisement

Najčítanejšie správy