Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obyvatelia Báhoňa sú zúfali. Pri prechode vlaku sa im trasú domy
Zdielať na

Obyvatelia Báhoňa sú zúfali. Pri prechode vlaku sa im trasú domy

BÁHOŇ / Obyvatelia Báhoňa sú rozčúlení. Tvrdia, že od istého času sa im býva horšie. Vraj je to odvtedy, čo podbíjali koľaje. Pri každom prejazde sa im trasú domy a obávajú sa, že popadajú.

V októbri minulého železničiari podbíjali koľajnice, aby ich zdvihli vyššie k trakčnému vedeniu. "Budí ma to, v noci aj deti ruší. trasie sa nám nábytok," hovorí obyvateľ obce Miroslav Šuplata.

Statika domu

Obyvatelia sú znepokojení. Myslia si, že to čo sa deje, nie je normálna situácia. "Bojíme sa, či sa nenaruší statika domu," tvrdí jeden z obyvateľov.

Miestni už poslali sťažnosť na Železnice Slovenskej republiky. "Počas šetrenia pri jazdách vlakov neboli preukázané javy, ktoré by mohli mať za následok nadmerné vibrácie, otrasy a hluk ohrozujúce obytné domy," uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavlíková.

Meranie vibrácií

Báhončania si myslia, že vibrácie by mali merať v rodinných domov. Otrasy dokazuje aj pohár s vodou, ktorý nakrútil štáb TV JOJ. Počas toho, ako dedinou prechádzal vlak, sa hladina vody v ňom, rozvlnila.

"Železnice Slovenskej republiky sa danou problematikou zaoberajú a plánujú zrealizovať nové meranie hluku, ktoré bude v máji," dodala Pavlíková.

Pozrite si reportáž Ruslany Kurilcovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy