Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dobroslava Trnku zbavili funkcie prokurátora
Zdielať na

Dobroslava Trnku zbavili funkcie prokurátora

BRATISLAVA / Dobroslava Trnku zbavila disciplinárna komisia funkcie prokurátora. Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné, bývalý generálny prokurátor sa odvolal.

O rozhodnutí disciplinárnej komisie informoval jej predseda Michal Panák. "Bol uznaný vinným z disciplinárneho previnenia – zavineného porušenia povinnosti prokurátora a bolo mu uložené disciplinárne opatrenie – zbavenie výkonu funkcie prokurátora," uviedol Panák.

Dobroslava Trnku uznala disciplinárna komisia vinným v kauze Glance house už druhýkrát.

Rýchlo odišiel

Po skončení disciplinárneho konania Trnka bez slov odišiel spolu so svojou advokátkou preč. Komisia  na žilinskej prokuratúre začala konať už minulý týždeň. 

A to aj napriek tomu, že obhajkyňa vzniesla námietky. Dnes teda  
prišiel o funkciu prokurátora. Predseda komisie povedal, že primárnym 
dôkazom bola listina z 18. mája 2012, ktorú Dobroslav Trnka 
preukázateľne vydal.

Odblokovanie nehnuteľnosti

Dobroslav Trnka v roku 2012 ešte ako zastupujúci generálny prokurátor svojim listom adresovaným katastru v Senci umožnil odblokovanie nehnuteľnosti, ktorú pre vyšetrovanie blokovala Špeciálna prokuratúra.

List od Trnku úradníkom katastra rozviazal ruky, aby mohli umožniť zmenu vlastníckych práv k bytovému komplexu, o ktorý sa bili dve strany.

Glance House postavila developerská spoločnosť Axton Roberta Č.. Ide o bytový dom v Bernolákove. Spoločníčka Róberta Č. Jana Šlachtová na neho podala trestné oznámenie, na základe ktorého ho obvinili z podvodu a porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy