Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dráma na prechádzke. Chlapec spadol z mosta do potoka
Zdielať na

Dráma na prechádzke. Chlapec spadol z mosta do potoka

BRESTOVANY / Takmer tragicky sa skončila rodinná prechádzka v Brestovanoch neďaleko Trnavy. Len dva a pol ročných chlapček spadol z mosta do potoka. Zachraňovali ho vrtuľníkom. Do nemocnice ho priviezli v kritickom stave.

Na malom odrážadle sa Filipko pred svojimi rodičmi rozbehol cez betónovú lávku. Bol to iba moment a už bol v potoku. "Či chúďatko to zle vybral, no stalo sa, obaja rodičia boli s ním," tvrdí obyvateľka obce.

Bežná prechádzka sa tak razom zmenila na drámu. Rodičia začali Filipka okamžite ratovať. Keď ho vytiahli z vody, bol v poriadnom šoku. "Naľakali sa, lebo mu začala krv tiecť, nemohli mu to zastaviť. Preto volali sanitku," pokračuje obyvateľka Brestovian.

Vrtuľníkom na Kramáre

Krátko potom ako chlapčeka na mieste ošetrili záchranári, previezli ho vrtuľníkom do nemocnice na bratislavské Kramáre. "Dieťa bolo transportované v kritickom stave, utrpelo viacnásobné poranenia postihujúce viaceré oblasti tela," informuje hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

Po všetkých dôkladných vyšetreniach však Filipkovým rodičom určite poriadne odľahlo. "Dieťa je mimo ohrozenia života, jeho zdravotný stav je stabilizovaný, je pri vedomí," tvrdí Kamenická.

Pozrite si reportáž Samuela Migaľa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy