Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Jeden zákrok, rôzne ceny. Zubári nemajú jednotný cenník
Zdielať na

Jeden zákrok, rôzne ceny. Zubári nemajú jednotný cenník

BRATISLAVA / Niekde zaplatíte za tú istú službu aj trojnásobne viac. Reč je o cenách v zubných ambulanciách v našom hlavnom meste, ktoré porovnávala istá marketingová agentúra.

Komora zubných lekárov takýto prieskum kritizuje a namieta, že z celkového počtu 600 zubárov v Bratislave oslovili len štrnástich.  Agentúru k prieskumu  motivovala vlastná skúsenosť.  Keď počas vianočných sviatkov trpeli bolesťou zubov, nájsť pracujúceho zubára bolo náročné. Nepretržitú zubnú pohotovosť zo zoznamu vynechali.

Rozdiel v  cene

"Počas vianočných svoiatkov bola otvorená jedna klinika," opisuje riaditeľ agentúry pre marketingový výskum Václav Hřích.

Počas rozhovoru cez telefón viac než ordinačné hodiny zaujala cena. "Sme zistili, že rozdiel v cene je znásobený tirstopercentne. Predstavte si, že by sa to stalo v obchode a niekto by predával mlieko o 300 percent drahšie," vysvetľuje Hřích.

TV JOJ

Vyjadrenie k etike

"Ja sa k cene nevyjadrujem, nám VÚC zobralo všetky kompetencie. My sa môžeme vyjadriť len k etike," hovorí prezident komory zubných lekárov Ján Gašič. Prečo ale plombu urobí jeden zubár za 25 eur a iný za 75 eur,  vysvetliť vie. "V jednom výkone je platba za prenájom, platba za energie, platba za materiál, platba za plat sestry," vymenováva prezident komory.

Téme sa venuje redaktorka Eva Bariová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy