Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podozrivého z vraždy pumpára Erika (†24) polícia prepustila
Zdielať na

Podozrivého z vraždy pumpára Erika (†24) polícia prepustila

PREŠOV / Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Prešove v sobotu zvolalo mimoriadnu tlačovku k prípadu zločinu vraždy vo Veľkej Lomnici. Polícia potvrdila, že pri domových prehliadkach bolo zaistených viacero nelegálne držaných zbraní. Krajský riaditeľ tiež informoval o zadržaní a prepustení mladého muža podozrivého z vraždy.

Policajti, aj keď zvolali tlačovku, sú v zverejňovaní informácií veľmi opatrní. Prezradili, že pri domových prehliadkach zaistili viacero zbraní. Bola medzi nimi aj taká zbraň, akou bola spáchaná vražda vo Veľkej Lomnici.

"Jedna zo zaistených zbraní a strelivo druhovo zodpovedá zbrani a strelivu, ktoré boli použité pri spáchaní trestného činu vraždy," tvrdí riaditeľ KR PZ Dušan Sabol.

Tri strelné zbrane

Polícia zaistila pri domových prehliadkach spolu tri strelné zbrane a väčšie množstvo streliva. Potvrdila, že samopal a dve krátke zbrane boli v nelegálnej držbe.

"Zaistené zbrane budú podrobené kriminalistickoexpertíznemu skúmaniu," dodáva Sabol. Jedna zo zbraní bola podľa informácií z polície  nájdená v blízkosti miesta bydliska mladého muža, ktorého zadržali a neskôr prepustili.

Povedal sorry

"Súvis zadržanej podozrivej osoby so spáchaným skutkom sa doposiaľ nepotvrdil a bol prepustený," tvrdí Sabol. "Akurát jeden z pánov za políciu mi povedal, že sorry," hovorí zadržaný a prepustený Lukáš.

Polícia odmieta dohady, že by pri zadržaní mladého muža išlo o omyl. Podľa nich bolo zadržanie Lukáša, ktorý bol v tom čase podozrivým, bežným postupom pri vyšetrovaní. Či je prepustený muž aj naďalej podozrivý, to už polícia prezradiť nechcela. Rovnako ani to, či má v prípade ďalších podozrivých.

Na tlačovej konferencii bola aj redaktorka Daniela Jureková:

Kým jedni tvrdia, že sa stal omyl a polícia by mala pykať, na druhej strane muži zákona hovoria o dôkazoch, ktoré museli preveriť. Odborníci spochybňujú, či bol zásah kukláčov adekvátny.

Pozrite si ho aj vy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy