Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Parlamentné voľby sú tu o rok. Niektorí Ficovi zohrievajú perinu
Zdielať na

Parlamentné voľby sú tu o rok. Niektorí Ficovi zohrievajú perinu

BRATISLAVA / Parlamentné voľby 2016 sú oveľa bližšie ako by ste si mysleli. Sociálnymi balíčkami sa to len začína. A čochvíľa nás zrejme čaká aj vôňa predvolebných gulášov, či sály kultúrnych domov. A pre politikov i vážne úvahy o tom, s kým si po voľbách budú ochotní sadnúť za rokovací stôl.

Sľuby lepších zajtrajškov sa už na nás sypú a ich intenzita sa bude len zvyšovať. Protagonisti sa zrejme nezmenia. Ani napriek úvahám o konci v politike.

"Zatiaľ sa nemení nič na tom, že by som chcel byť lídrom tejto kandidátky v roku 2016 a opätovne sa chcem pokúsiť slovenskú verejnosť získať na svoju stranu," povedal Fico počas diskusie v HN clube.

Pod perinou s Ficom

Napriek tomu, že viacerí analytici dlhodobo špekulujú o tom, že Fico už premiérom nechce byť - v januári premiér ich obavy vyvrátil. "Byť premiérom nie je jednoduché, pretože aj polarizujete spoločnosť, aj ste terčom, aj ste za všetko zodpovedný, ale je to veľmi zaujímavá práca a pokiaľ by bola možnosť pokračovať, tak neverím, že sa tak ľahko dá povedať nie," dodal Fico.

Na premiérovanie ale bude Smer po voľbách 2016 potrebovať partnera. "Niektorí už dnes zohrievajú periny na to, aby pod nimi mohli skončiť s Robertom Ficom," myslí si predseda OĽaNO Igor Matovič. "Vôbec neuvažujeme o tom, že by sme sa mali kamarátiť s Robertom Ficom," hovorí zase predseda strany Sieť Radoslav Procházka.

"Pokiaľ sa nezmení štýl politiky Smeru, čo zatiaľ nevidím, tak nie sme ochotní a schopní," hovorí predseda Most-Híd Béla Bugár. Keďže každá strana chce získať viac ako im ukazujú prieskumy, oddychový rok ich rozhodne nečaká.

Pozrite si reportáž Lucie Stráňavovej: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy