Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Deti sa učili pri sviečkach, Nadácia TV JOJ im pomohla so svetlom
Zdielať na

Deti sa učili pri sviečkach, Nadácia TV JOJ im pomohla so svetlom

KOŠICE / Nadácia televízie JOJ rozbieha veľkú vianočnú akciu, pri ktorej viac ako stovke detí vyčaríme aspoň počas týchto sviatkov úsmev na tvári a dôvod na radosť. To všetko môžeme uskutočniť vďaka peniazom šľachetného darcu. Za tisíce eur dostanú hračky a oblečenie práve deti, ktoré žijú v mimoriadne skromných podmienkach.

Niektoré deti si nemôžu užívať vianočné sviatky tak, ako ostatné. Vďaka štedrému košickému podnikateľovi je všetko inak.

Učenie pri sviečkach

Reportér TV JOJ vyrazil spolu s jojkárskym Ježiškom na cestu s plným autom darčekov. Jedna z rodín, pre ktorú boli darčeky určené, žije bez svetla. "Je to ťažké, keď sa učíme pri sviečkach. nemáme toľko času, ako keď je elektrika," hovorí jedna z dcér.

Menšie deti čakajú hračky, väčšie to, čo im chýba. Vďaka darcovi, ktorý poslal peniaze na účet Nadácie TV JOJ, môže televízia splniť sny veľa deťom, ktoré by si pod stromčekom nič nenašli. "Človek sa snaží," hovorí matka rodiny bez svetla Mária Bačová.

Svetlo v dome

"Vďaka ľudom, ktorým na nás záleží, máme normálne Vianoce," dodáva Mária. A v dome chudoby bude konečne aj svetlo. "Svetlo je viac ako peniaze," dodáva Mária.

Súvisiace články