Jasno
21°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Srdce pre deti vyzbieralo 351 145 €. Ďakujeme!
Zdielať na

Srdce pre deti vyzbieralo 351 145 €. Ďakujeme!

BRATISLAVA / Slovensko opäť ukázalo, že naše srdcia bijú pre deti. V priebehu niekoľkých hodín sa podarilo vyzbierať viac ako 350 tisíc eur. V nedeľu v rámci Srdca pre deti, ktoré organizuje denník Nový Čas, televízia JOJ a nadácia Pontis, odznelo dvanásť príbehov. Príbehy o dvanástich bojovníkoch, ktorí možno ani nevedia, že život by mal vyzerať inak.

"Je krásne mať to privilégium či možnosť pomáhať. A je krásne vedieť, že ľudia v tejto krajine to cítia rovnako," hovorí šéfredaktorka denníka Nový Čas Júlia Kováčová.

Rodina Adama, ktorý je pripútaný na invalidný vozíček, dostala vďaka Srdcu pre deti dvojizbový byt. "Každý tam máme nejaký príbeh, na ktorý sme citlivý," hovorí programová manažérka Nadácie Pontis Katarína Turčanová.

Suma, ktorá vyrazila dych

So slzami bojoval aj generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega. "Najmä pri tej finálnej sume," hovorí. Sám vraj počas prestávok posielal SMS správy a pomáhal po piatich eurách spoločne skladať sumu, ktorá zobrala dych asi každému. "My ako televízia budeme veľmi radi podporovať každý charitatívny projekt, ktorý ma dobrý cieľ a šľachetný účel ako je Srdce pre deti," dodáva Grega.

"Pre nás to znamená to, že budeme môcť pomáhať celý rok deťom v núdzi," dodala Katarína Turčanová z Nadácie Pontis.

"Pokračujeme tým, že budú zasadať komisie, ktoré budú prerozdeľovať peniaze, ktoré sa vyzbierali medzi deti, ktoré to potrebujú," dodala šéfredaktorka Nového Času Júlia Kováčová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy