Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vrátna sa vrátila na turistickú mapu, čoskoro bude opäť atrakciou
Zdielať na

Vrátna sa vrátila na turistickú mapu, čoskoro bude opäť atrakciou

VRÁTNA / Z Vrátnej doliny už zmizol čulý pracovný ruch, ktorý v nej vládol posledné mesiace. Na niektorých úsekoch ešte vidieť skupinky chlapov, ktorí končia svoje posledné práce. Vozovka je prakticky hotová a lanovku na Snílovské sedlo pustia už o niekoľko dní.

Pohľad na Vrátnu tesne po katastrofe bol príšerný. Tam, kde bola cesta, razom tiekla rozbúrená rieka. Dolná stanica kabínkovej lanovky bola zasypaná kameňmi.

Po viac ako štyroch mesiacoch má dolina opäť svoju tvár. Koryto rieky Varínka je v pôvodnom stave. Cesta, ktorú v lete zobrala rozbúrená voda, má nový asfalt.

"Druhý stupeň povodňovej aktivity sme odvolali. Všetky zložky ukončili svoje práce," uviedol starosta Terchovej Milan Laurenčík.

Cesta je prejazdná len po stredisko Paseky. Ďalej totiž hrozí nebezpečenstvo úrazu. "Chýbajú zábradlia," informoval pracovník František Gajdoš.

Lanovka na Malú Fatru

V najbližších dňcoh spustia i lanovku na Snílovské sedlo. Hoci rozbité kabínky budú chýbať, sezónu zvládnu aj s tými, ktoré zostali.

"Niektoré skúšky na kabínkovej lanovej dráhe sa vykonali. Potrebujeme už len elektrinu," ozrejmila Ľudmila Porubčanská z lyžiarskeho strediska Vrátna.

Prví turisti by sa mali lanovkou vyviezž na hrebeň Malej Fatry už pred Vianocami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy