Jasno
16°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Kaliňák zaplatil za policajnú poradu v Tatrách z vlastného
Zdielať na

Kaliňák zaplatil za policajnú poradu v Tatrách z vlastného

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Štýlový súkromný hotel, ktorý si pred mesiacom v Tatrách rezervovali na svoju trojdňovú poradu policajní funkcionári z celého Slovenska, už vystavil policajtom za ubytovanie niekoľkotisícovú faktúru. Za luxus si hotel vyúčtoval takmer štyri tisíc eur. Policajti však faktúry nakoniec nezaplatili. Urobil to za nich, minister vnútra.

Všetky faktúry za ubytovanie policajtov v štýlovom tatranskom hoteli sú zaplatené. "Zatiaľ si od nás nikto nepýtal, že je nezaplatená. Tak vychádzam z toho, že, keď sa nikto nepýta, tak asi zaplatená je," povedal po rokovaní vlády minister vnútra Robert Kaliňák.

Policajti mali zaplatiť takmer sto faktúr za ubytovanie v hoteli zo štátnych peňazí. Keď Televízia JOJ pred mesiacom informovala o kontroverznom ubytovaní, takmer okamžite sa situácia zmenila.

Za štátne nie

Minister vnútra sa nechal počuť, že tento rozmar zo štátnych peňazí zaplatený určite nebude. "Jediné, ako to môžem komentovať je, že tento pobyt nebol hradený zo štátneho rozpočtu. To je pre mňa podstatné," tvrdí Kaliňák.

Podľa našich informácií tieto faktúry vystavené tatranským Grandhotelom Belleveu v celkovej sume na 3 672 eur s DPH zaplatil sám minister. Oficiálne to priznať ale nechce. Na otázku či faktúry zaplatil odpovedal takto: "Platí, to čo som povedal. Pre mňa je podstatné, že tá faktúra nejde zo štátneho rozpočtu a tým pádom je pre mňa ten problém uzavretý," dodal Kaliňák.

Porada v luxuse

V septembri si policajní funkcionári zorganizovali dlhodobo plánovanú poradu v štýlovom súkromnom hoteli. Mali exkluzívne nízku cenu. Štýlový hotel uprednostnili pred štátnym zariadením v danej lokalite. 

To vnímal ako problém aj Kaliňák. Teraz očakáva, že keď si budú policajní funkcionári zháňať opäť hotel, využijú štýl a luxus štátnych rekreačných zariadení určených aj pre takéto účely.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy