Jasno
22°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kaliňák chce zrušiť luxus za štátne peniaze
Zdielať na

Kaliňák chce zrušiť luxus za štátne peniaze

VYSOKÉ TATRY/ BRATISLAVA / Šéfovia polície si na nedávnu celoslovenskú poradu prenajali štýlový súkromný hotel vo Vysokých Tatrách. Štátne zariadenia v tejto lokalite pritom vôbec nevyužili. Úradnícky luxus sa nepáčil ani ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Ten, podľa zistení televízie JOJ pripravuje opatrenie, ktoré už úradníkom štvorhviezdičkové hotely za štátne peniaze nedopraje.

Nedávno si policajti urobili rozsiahlu trojdňovú poradu vo Vysokých Tatrách. Minimálne 115 policajtov, pozvaní hosti z generálnej prokuratúry, finančnej správy a ministerstva vnútra mali zabezpečený štvorhviezdičkový hotel s "full servisom".

Krátko na to sa minister vnútra Kaliňák vyjadril, že luxusné štvorhviezdičkové ubytovanie v Tatrách policajti nezaplatia zo štátnych peňazí.

Podľa zistení televízie JOJ samotný minister vnútra práve na základe tohto prípadu nariadil vypracovať opatrenie, ktoré úradníkom stanoví presné pravidlá za akých si budú môcť na svoje aktivity prenajímať ubytovania, konferenčné sály či kongresové miestnosti na súkromí aj v luxusných hoteloch. Svojvoľne, tak ako doteraz, to už robiť nebudú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy