Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ukrajinský Spiderman vyliezol na most SNP
Zdielať na

Ukrajinský Spiderman vyliezol na most SNP

BRATISLAVA / V utorok na bratislavský most SNP vyliezol muž. Výstup pohotovo nakrútil jeden zo svedkov. Zistilo sa, že odvážlivcom je mladík ukrajinskej národnosti.

"Vytiahol som kameru, ktorú nosím stále so sebou a začal som nakrúcať," hovorí Ladislav, ktorému sa podarilo vytvoriť zaujímavé video. 

Ladislav išiel autom cez mesto, keď uvidel mladíka liezť po konštrukcii mosta.

Na moste následne zastavili dve policajné hliadky a čakali, kedy zlezie. Vedľa nich už stáli jeho dvaja kamaráti, ktorí všetko nakrúcali. Polícia odvážlivca po zlezení predviedla.

"Po preverení totožnosti policajti muža ukrajinskej národnosti z oddelenia prepustili," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Podarilo sa nám zistiť, že ide o mladíka, ktorý si hovorí Mustang Wanted. Je z Kyjeva. Podľa jeho twitterovského účtu bol ešte v utorok v Budapešti. Pred piatimi dňami v Košiciach a pred týždňom v Banskej Bystrici.

O svojej ceste po Európe informuje aj na facebookovej stránke, kde má viac ako dvestotisíc fanúšikov.

Pokoril aj Šanghaj

Vyliezť do tak veľkej výšky, v akej sa nachádza most SNP, bez akéhokoľvek istenia sa pre mnohých môže zdať ako bláznovstvo. Vyzerá to tak, že pre mladého Ukrajinca ide len o rannú rozcvičku.

Muž je známy svojimi neuveriteľne riskantnými výstupmi. Šesťstopäťdesiat metrov vysoká šanghajská veža, druhá najvyššia na svete, je len zlomok toho, čo tento akrobat pokoril. Jeho cesta po Európe nekončí. V stredu by mal zas vyliezť na niečo nebezpečné vo Viedni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy