Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Prípad Seagal policajti uzavreli: Nepochybili sme!
Zdielať na

Prípad Seagal policajti uzavreli: Nepochybili sme!

STRÁŽSKE / Policajná exhibícia s majákmi a sirénami pri eskorte herca Stevena Seagala v Strážskom stále vyvoláva otázniky. Oficiálne je prípad uzavretý, keďže vyšetrovanie nepreukázalo porušenie zákona. Stanovisko polície je neúplné a v rozpore s realitou.

Polícia tvrdí, že chránila ľudí na miestach, kde to nebolo potrebné. No na miesta, ktorými prechádzala policajná kolóna nestál nikto. Odstupovali sa jej iba vodiči áut, ktorí museli dať Seagalovi prednosť.

"Veliteľ rozhodol o použití výstražno-svetelných znamení k zabezpečeniu ochrany života a zdravia osôb," uviedol hovorca košických krajských policajtov Alexander Szabó.

Nasadených množstvo policajtov

Na zvládnutie asi stovky čakajúcich však bolo nasadených množstvo policajtov. Dopraváci, psovodi a aj poriadková polícia mala situáciu na mieste plne pod kontrolou. Pomocou vysielačky o tom museli vedieť všetci policajti. "Boli dodržané všetky právne normy, ktorými je využívanie tohto zariadenia upravené," dodal Szabó.

Kontrola chybu nepreukázala

Polícia mala pomáhať aj pri prevoze zabudnutého Seagalovho kimona. Kontrola tachometrov michalovských služobných vozidiel to vraj nepreukázala. "Kontrolou nebolo zistené, že policajné vozidlá opustili okres Michalovce," tvrdí hovorca polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy