Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vláda schválila 15 miliónov eur na zatepľovanie
Zdielať na

Vláda schválila 15 miliónov eur na zatepľovanie

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Na podporu zatepľovania verejných budov formou dotácie vyčlení Environmentálny fond 15 miliónov eur, stojí v návrhu ministerstva životného prostredia. Vláda to už odklepla.

Účelom podpory zatepľovania má byť zvýšenie energetickej efektívnosti verejných budov, čím sa má znížiť ich spotreba energie. Žiadosti o dotácie môžu obce, samosprávne kraje a rozpočtové a príspevkové organizácie predkladať na Environmentálny fond do 31. júla.

Fond ochraňuje

Environmentálny fond je štátny fond zriadený v roku 2005 na financovanie štátnej podpory starostlivosti o životné prostredie. Zameriava sa predovšetkým na ochranu vôd, prírody a krajiny, rozvoj odpadového hospodárstva alebo environmentálnu výchovu.

Jeho hlavné príjmy pochádzajú z predaja emisných kvót, pokút pre znečisťovateľov životného prostredia, poplatkov za odber podzemnej vody a za vypúšťanie odpadových vôd do povrchových vôd alebo pokút za porušenie predpisov v oblasti ochrany životného prostredia. Fond pôsobí na celoštátnej, regionálnej aj miestnej úrovni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy