Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Päť dní a 350 kilometrov. Nadšení cyklisti dorazili do cieľa
Zdielať na

Päť dní a 350 kilometrov. Nadšení cyklisti dorazili do cieľa

TRENČIANSKE TEPLICE / Päť dní cyklistický nadšenci, známe osobnosti či hand-bikeri neúnavne šliapali do pedálov s jediným cieľom – pomôcť tým, ktorí bojujú so svojím hendikepom. Už po siedmykrát sa vydali naprieč Slovenskom. Odštartovali v Spišskej Novej Vsi a v piatok prišli šťastne do cieľa v Trenčianskych Tepliciach.

Päť dní sedeli v cyklistickom sedle a majú viac ako 350 kilometrov v nohách. Napriek tomu všetko zvládli s úsmevom na tvári.

Nadšených cyklistov v piatok z Púchova, kde odštartovali poslednú etapu, zohrievali slnečné lúče a všade kde prišli ich vítali nadšení ľudia.

"Učíme ľudí vnímať hendikepovaných,"
hovorí organizátor podujatia Miroslav Buľovský.

Cyklistických nadšencov vídať stále viac a viac. "Pelotón sa z roka na rok rozrastá a predovšetkým je čoraz viac hendikepovaných, ktorí idú s nami. O nich ide, my ich len sprevádzame," potvrdzuje moderátor televízie JOJ Ján Mečiar.

"Šport je ako život: raz si hore, raz dole," myslí si hendikepovaná cyklistka Lucia Rudyová.

Unavení, ale spokojní

Veľké chvíle prežíval aj Aleš Rauš. Trpí paraplégiou a niekoľko rokov bol pripútaný na invalidný vozík. Prekonal sám seba a sadol na bicykel. "Som veľmi šťastný," neskrýva nadšenie Rauš.

Päť dňovú cestu do Trenčianskych Teplíc zvládli všetci bez problémov. Rozchádzali sa unavení, ale spokojní. "Mám husiu kožu. Škoda, že to končí," uzavrel reportér TV JOJ Samuel Migaľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy