Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Búrky, teplo, vlhko. To nás čaká v utorok
Zdielať na

Búrky, teplo, vlhko. To nás čaká v utorok

Zdroj: ISIFA/ilustračná

SLOVENSKO / Utorok začal zaujímavo. Ráno sa na hraniciach Banskobystrického kraja s Maďarskom objavili búrky. Bude prevažne oblačno. Na viacerých miestach sa postupne vyskytnú prehánky alebo búrky, ktoré môžu sprevádzať krúpy.

Mohutná oblačnosť

Toto pásmo sa v priebehu rána od juhu rozšírilo na mnohé miesta v kraji. Dopoludnia sa vyskytnú búrkové javy a neskôr prehánky, hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Teplo a vlhko zostane na našom území celý deň. Musíme byť pripravení na tvorbu mohutnej oblačnosti, ktorá nám prinesie prehánky a búrky.

Slabý vietor

Zrážky môžu byť lokálne aj výdatné. Počas búrky sa môžu padať krúpy. Dnešná maximálna teplota sa bude pohybovať v intervale od 20 do 26 stupňov Celzia.

Bude fúkať slabý premenlivý vietor. Na západe môže mať juhovýchodné zložky a bude silnejší. Jeho sila dosiahne maximálne 20 kilometrov za hodinu.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal varovanie pred búrkami na celom území Slovenska. Pre regióny na juhu krajiny platí výstraha druhého stupňa. Pre zvyšok územia platí prvý stupeň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy