Jasno
14°
Bratislava
Dvestokilový jeleň spadol do kanála, záchranári bojovali o jeho život
Zdielať na

Dvestokilový jeleň spadol do kanála, záchranári bojovali o jeho život

NITRA / V Janíkovciach (okr. Nitra) našli na poli jeleňa, ktorý spadol do šachty. Ako dlho tam bol uväznený, nevedno. Hasiči museli použiť ťažkú techniku, aby viac ako dvestokilové zviera dostali von.

Nečakaný nález

Jeleňa našli úplnou náhodou traja muži v asi dvojmetrovej šachte. "Stratil som hmlovku, tak som ju išiel hľadať a našiel som v kanáli jeleňa," hovorí jeden z nich."Stál tam a pozeral na nás," dopĺňa druhý. 

"Bol to pre mňa šok, keď som tam uvidel takého veľkého jeleňa," dodal tretí z nálezcov.

Asi trojročné zviera stálo vo vode a bolo vystrašené. Aby sa upokojilo museli mu zakryť hlavu. Prvý pokus s plachtou sa nevydaril.

Najlepším riešením bolo vrece. Špecialistu na odchyt zvierat spustili opatrne do kanála.

"Museli sme to spraviť, aby sme ho utlmili a mohli pod neho dostať gurtne, ktorými sme ho podviazali," vysvetlil veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru v Nitre Marián Botka.

Úspešná akcia

Dostať jeleňa von nebolo jednoduché, podarilo sa to až s ťažkou technikou.
Statné zviera sa aj po vytiahnutí bránilo zo všetkých síl. Takmer došlo aj k úrazu.

"V tej chvíli, keď sme mu dávali dole vrece, išlo o sekundy. Museli sme si dávať pozor, aby nás nezranil," povedal zástupca nitrianskeho útulku František Kubíček.

Jeleň, nemal žiadne zranenie a po chvíli sa už  rozbehol do prírody. Vďaka statočným mužom sa mu podarilo zachrániť život.

Zachránený macko

Častokrát sa uväznené a zranené zvieratá môžu za záchranu života poďakovať statočným ľuďom, ktorým ich osud nie je ľahostajný. Pred niekoľkými mesiacmi pán Matej z Osrblia zachránil malého medvedíka, ktorý spadol do potoka. Bez jeho pomoci by sa pravdepodobne utopil. Viac čítajte TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy