Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kam idú naše dane? Na sťahovanie daňovákov
Zdielať na

Kam idú naše dane? Na sťahovanie daňovákov

KOŠICE / Pred tromi rokmi to bol veľký škandál vlády Ivety Radičovej- košickí daňováci sa sťahovali do novej budovy, ktorá patrí jednému z krajských funkcionárov SDKÚ. Dnes sa košickí úradníci sťahujú opäť - vracajú sa do budovy, ktorá im pred tromi rokmi nevyhovovala. Teraz im nevyhovuje nová! A už teraz je isté, že košický sťahovací kolotoč sa rozkrúti aj o ďalšie dva roky.

Sťahuje sa 142 zamestnancov

"Už minulý mesiac sem nosili nábytok," tvrdí pracovník susediacej firmy. "Do budovy Daňového úradu na Tomášikovej ulici v Košiciach sa bude sťahovať 142 zamestnancov," dodáva hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Čo na tom, že len v roku 2011 odtiaľ odišli a nechali po sebe spúšť. Nikomu neprekážalo, že peniaze daňových poplatníkov len tak tiekli na podlahu. A to doslova - z radiátorov. 

Fomaldehyd

Celá budova doslova zamrzla a vytekajúca voda ju premenila na ľadové kráľovstvo. Kompetentní sa však vtedy vyhovorili bravúrne na chladné počasie. "Za tento stav nie je nikto personálne zodpovedný," povedala vtedajšia hovorkyňa daňového riaditeľstva Gabriela Dianová.

Potom sa dostavili zdravotné problémy úradníkov v nových priestoroch. Vraj ich spôsoboval formaldehyd, čo policajné vyšetrovanie nepotvrdilo. "Sťažovali sa na problémy s očami, mali respiračné problémy, urologické a gynekologické problémy," vymenúva predsedníčka odborovej organizácie na daňovom úrade Iveta Rudíková. Zamrznutú budovu na Tomášikovej ulici opravili. Hovorkyňa finančnej správy sa otázke, koľko za opätovné sťahovanie zaplatia daňoví poplatníci, vyhla.

Do dvoch rokov sa celé sídlo daňového úradu opätovne zmení. Odsťahuje sa do budovy železníc v centre Košíc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy