Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
KANDIDÁT NA PREZIDENTA. Helena Mezenská (40)
Zdielať na

KANDIDÁT NA PREZIDENTA. Helena Mezenská (40)

BRATISLAVA / O post hlavy štátu sa v marcových prezidentských voľbách bude uchádzať 14 kandidátov, čo je rekordný počet. V roku 2009 v prezidentských voľbách kandidovalo sedem osobností, v roku 2004 dvanásť a v roku 1999 desať uchádzačov. O úrad prezidenta sa uchádza Helena Mezenská.

Helena Mezenská - občianska kandidátka

Mgr. Helena Mezenská sa narodila 3. októbra 1973. Vyštudovala pedagogiku a pracovala ako mediátorka, manažérka mimosúdneho spotrebiteľského centra, v publicistike a spravodajstve ako aj občianskom aktivizme a komunálnej sfére.

Od roku 2004 bola nezávislou mestskou poslankyňou v Poprade, figurovala tiež v občianskom združení Združenie Brána a mandát dostala aj v nasledujúcom volebnom období v rokoch 2006-2010.

Vo voľbách do Národnej rady SR v marci 2012 kandidovala Helena Mezenská na kandidátke Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO). V parlamente pôsobí ako členka Výboru NR SR pre európske záležitosti a Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti.

Od júna 2012 je tiež náhradníčkou Stálej delegácie NR SR v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy. Helena Mezenská je občianskou kandidátkou na post prezidenta Slovenskej republiky. 

Všetko na jednom mieste. Prezidentské voľby ONLINE nájdete TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy