Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nie je dražba ako dražba. Starostovia chceli autá, prerátali sa
Zdielať na

Nie je dražba ako dražba. Starostovia chceli autá, prerátali sa

BRATISLAVA / Nie je dražba ako dražba. Na vlastnej koži sa o tom presvedčili starostovia viacerých obcí. Ide o vyradenú techniku, ktorú používalo ministerstvo obrany. Tá sa podľa zákona musí najprv ponúknuť obciam zadarmo. Starostovia sú však pobúrení a tvrdia, takéto šroty si nechajte.

Starostovia z východného Slovenska sa dozvedeli o možnosti obhliadnuť si starú techniku, ktorej sa vojsko zbavuje. Poskladali sa na benzín a šli do obce Nemecká na strednom Slovensku pozrieť sa do skladov ministerstva obrany.

Na opätku sa otočili

Tam sa však na opätku otočili. Zistili totiž, že ministerstvo sa zbavuje akurát tak jednej vetriesky a zopár 20-ročných áut. Už pred časom spôsobila hystériu reportáž spravodajstva TV JOJ o dražbe tzv. UAZ-ov, ktoré armáda draží pri vyvolávacej cene okolo 200 eur. Vzbudilo to nevídaný záujem verejnosti. REPORTÁŽ TU.

Na ministerstvo obrany sa preto obraciame s otázkou, ako to teda je. Prečo museli starostovia takpovediac naslepo cestovať stovky kilometrov zbytočne. Tlačové oddelenie ministerstva na toto celé má údajne vysvetlenie, ide podľa nich o nepochopenie, ako systém v týchto veciach funguje. Starostovia údajne majú možnosť vždy si vopred overiť, či sa im oplatí cestovať na obhliadku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy