Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vladimír Krajňák (†86). S lyžami sa narodil, s lyžami zomrel
Zdielať na

Vladimír Krajňák (†86). S lyžami sa narodil, s lyžami zomrel

POPRAD / Lyžiarska legenda a bývalý československý olympionik včera v noci v nemocnici podľahol zraneniam. Vladimír Krajňák sa vážne zranil 4.januára počas lyžovačky v Bachledovej doline. Mal 86 rokov.

O život bojoval 11 dní

"Vraj padol na svoju lyžu. Čiže on padol dosť zvysoka, lebo tam bol násyp a tým, že padol aj na to tvrdé, zlomil si 9 rebier. Prilbu mal, ale ten otras bol taký silný, že to zasiahlo časť jeho mozgu," hovorí dcéra Vladimíra Krajňáka Danka Ferulíková.

Vladimír Krajňák bojoval o život v popradskej nemocnici jedenásť dní. V stredu pred polnocou vážnym poraneniam podľahol. Miloval nielen lyžovanie, ale aj hory. Chránil ich a k tomu viedol aj svoje deti. "Keď som raz zahodila papierik, tak mi povedal, že no teraz pre neho pôjdeš...," dodáva Danka Ferulíková.

Všetci legendárneho lyžiara volali ujo Vlado. Bol veľmi obľúbený, miloval ľudí, svoju rodinu a vždy bol ochotný pomôcť. Úsmev bol jeho poznávacím znamením a šport vášňou.

Majstrom sveta ako 83-ročný

Keď mal 83 rokov, stal sa majstrom sveta v lyžovaní veteránov. Podľa slov jeho dcéry, sa nikdy nevzdával. "Keď sa zranil, tak robil všetko preto, aby sa čo najskôr zase vrátil späť. Nielen späť do života, ale aj športového života," dodáva jeho dcéra.

4. januára 2014 sa v Bachledovej doline stal pre 86-ročného legendárneho lyžiara osudným. VIAC TU. 

Už nikdy nepríde medzi tých, ktorých miloval a ktorí milovali jeho. "Už asi to bolo takto napísané. Hovorili, že sa s lyžami narodil, tak s nimi aj umrel. tej svojej láske ostal verný až do smrti. Ja si myslím, že tam v tom nebíčku niekde lyžuje stále," dodáva Danka Ferulíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy