Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Opitý Dzurinda (59) rozdelil Slovensko. Ľudia si na ňom zgustli
Zdielať na

Opitý Dzurinda (59) rozdelil Slovensko. Ľudia si na ňom zgustli

BRATISLAVA / Kauza koňakovej aféry Mikuláša Dzurindu stále žije. V Košiciach na oslave osemdesiatych narodenín Rudolfa Schustera to prehnal s alkoholom a tak si po páde na zem v opojení rozbil hlavu. Skončil na ošetrení v nemocnici. Udalosť rozdelila Slovákov na dva tábory.

Dzurinda rozdelil Slovákov

Jeden tábor Slovákov odsudzuje médiá, že sa to vôbec rieši, iní ho veru nešetria. "Mám preňho jednu radu. Keď nevieš piť, nepi," píšu ľudia na sociálnych sieťach. Dzurinda sám tvrdí, že s posmeškami počíta. Kým jeho kolegovia z parlamentu si budú musieť počkať, internetom sa šíria karikatúry rýchlejšie ako blesk.

Nič mu neostali dlžní ani známi karikaturisti, ale aj pospolitý ľud sa zabáva na tom, čo sa stalo. Mnohí tvrdia, že stať sa to môže komukoľvek. V každom prípade treba podotknúť, že samotný expremiér situáciu nezľahčil, berie ju absolútne vážne.

Popularita stúpla

Priznal dokonca prúser v rodine. Je mu ľúto, že sklamal svojich najbližších. Diskusie Slovákov sú tak búrlivé, na druhej strane je totiž mnoho takých, ktorých sa alkohol priamo dotýka. Treba si uvedomiť, koľko slovenských rodín je poznačených týmto neduhom.

Aj podľa sociologičky v zmysle popularity situáciu odhadol veľmi dobre. Rýchlo sa priznal, kajal, ospravedlňoval, ľutoval. "Úlohu tu zohráva aj sympatia alebo narušenie toho jeho obrazu športovca a asketickeho života," myslí si sociologička Sylvia Porubänová.

Dokonca mu v prípade prípadného reštartu kariéry môže podľa nej kauza pomôcť. Aj keď je to len krátkodobé. "Som presvedčená, že keby sa merala popularita teraz, tak v jeho prípade rapídne stúpla," dodáva sociologička.

Chcel si vypýtať cigaretu

Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda si pred Hiltonom na Hlavnej ulici v Košiciach opitý rozbil hlavu. Aspoň tak to tvrdili taxikári pred hotelom. Skončil na pozorovaní v nemocnici. Dzurinda bol v hoteli na oslave 80. narodenín exprezidenta Rudolfa Schustera.

"Mrzí ma to. Mrzí ma, že som potrápil nielen zdravotné sestry, ale aj mojich blízkych. Pravda je taká, že včera ráno som ešte na Železnej studničke zabehol 15 kilometrov a potom som šoféroval do Košíc. Potom som už cítil únavu. Zrejme som neustriehol moment, keď som si už nemal dať ďalší pohárik,“ povedal pred novinármi v pondelok dopoludnia Mikuláš Dzurinda. ROZHOVOR NÁJDETE TU. 

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy