Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na Zemplíne jedia mŕtve ryby, hrozí epidémia!
Zdielať na

Na Zemplíne jedia mŕtve ryby, hrozí epidémia!

ZEMPLÍNSKA TEPLICA / Osadníci v Zemplínskej Teplici doslova vybielili jazero s uhynutými rybami. Konzumácia uhynutých kusov však môže odštartovať epidémiu. Zdravotníci sú v pohotovosti. Ryby skončili na tanieroch mnohých dospelých, ale aj malých detí.

Rómovia ich predbehli

Rómovia si rybaciu pochúťku priniesli z neďalekého rybníka. Po výlove tam ostali uhynuté kusy. Všetko bolo zadarmo. Rybári nahádzali stovky poškodených rýb aj do pripravenej jamy. Neskôr ich odtiaľ chceli odviezť. Rómovia ich však predbehli. VIAC TU.

"Keď sa ukončí výlov, tak sa všetko vyčistí. Ryby sa zoberú, dajú sa na ďalšie využitie, ešte na kŕmenie pre pstruhy," informuje nájomca rybníka Ján Išky. "Prevádzkovateľ to má riešiť, teda zneškodnenie, cez kafilériu," dodáva riaditeľ RVPS MVDr. Stanislav Kovalík.

Mrazničky majú natrieskané rybami

Konzumácia uhynutých rýb po niekoľkých dňoch predstavuje zvýšené riziko. Ide najmä o baktérie. "Tráviace ťažkosti, poruchy vstrebávania a vonkajšie príznaky sú hnačka a zvracanie," informuje epidemiologička RNDr. Lucia Demesová.

Rómovia si žiadne ťažkosti nepripúšťajú. Ryby si dokonca uskladnili aj na blížiace sa sviatky. Ich chladničky a mrazničky sú doslova natrieskané rybacím mäsom.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy